Geen widgets gevonden in de zijbalk

Van 19 tot 23 augustus 2020 mag Brussel zich opmaken voor de 19e editie van het Brussels Summer Festival. Vijf dagen lang palmt dit feestelijke urban festival voor het hele gezin opnieuw drie legendarische plekken van de hoofdstad in. De gevarieerde line-up combineert indrukmakende nieuwkomers met gevestigde waarden.

De eerste namen voor de affiche 2020:
LomepalMorcheeba, Therapie TAXI, en Bon Entendeur.

Nadat zijn eerste album uit 2017 dubbel platina haalde, volgde een tweede album in 2018 en een derde in 2019, ook deze werden een overdonderend succes. Hierdoor is Lomepal vandaag uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke Franse rappers, De Morgen noemde hem ‘incontournable’. De artiest wordt vooral geprezen voor de kwetsbaarheid van zijn nummers. Eens hij op het podium staat, gooit hij alle remmen los en zweept hij het publiek op met zijn intrigerende tracks. De man is bovendien een vriend en geestesgenoot van Romeo Elvis, hij nodigde de beginnende Romeo Elvis uit om zijn Parijse voorprogramma’s te spelen, en sindsdien delen ze regelmatig het podium en namen ze samen al een paar nummers op.   Haast dag op dag een jaar geleden zette de rapper Vorst Nationaal in vuur en vlam tijdens een uitverkocht concert. Samen met zijn vriend Philippe Katerine is hij genomineerd voor de Victoires de la Musique (Franse muziekawards) in de categorieën Beste album en Beste mannelijke artiest. Lomepal zal het beste van zichzelf geven op zondag 23 augustus op de Ethias Stage (Paleizenplein).

De groep Morcheeba is al sinds het midden van de jaren 90 actief. De groep heeft al heel wat jaren en stijlen doorzwommen om zijn eigen kenmerkende sound te creëren. Hun stijl is een subtiele mengelmoes van bluesy en psychedelische gitaren, dub, elektronische beats uit de jaren 80 en natuurlijk hiphop. Het trio uit Londen is vandaag een duo met de innemende Skye Edwards als leadzangeres. De groep bracht in 2018 het schitterende album Blaze Away uit, een album waar ze sindsdien live de wereld mee rondtoeren. Het is immers op het podium dat de magie en spontaneïteit van de groep volledig tot hun recht komen. Na een uitverkocht concert in La Madeleine in maart 2020 keert Morcheeba speciaal terug naar het Brussels Summer Festival om het Brusselse publiek op zaterdag 22 augustus op de Ethias Stage te betoveren.

Hit Sale (ft Roméo Elvis) van Therapie TAXI werd een grote hit bij het franstalige publiek en maakte van de band het nieuwe uithangbord van de ietwat provocerende Franse pop. Maar de band geniet ook van een stevige live reputatie aan deze kant van de taalgrens en stond reeds in een gevulde AB, waarvoor ze van Dansende Beren een uitstekende review kregen. Sinds de release van hun nieuwe album in december 2019 telt de band vijf leden die er tijdens elk optreden een erezaak van maken om hun visie over rauwe liefde en feestvieren te delen. Op hun nieuwe album Cadavre Exquis klinkt de band nog even intens en behoudt het zijn kenmerkende ruwe en sexy kantje. Na een uitverkocht concert in de Botanique (eind februari) komt Therapie Taxi op zondag 23 augustus opnieuw naar Brussel om op de Ethias Stage een onvergetelijk concert te geven.

Bon Entendeur is het perfecte voorbeeld van het generatieoverschrijdende programma van het BSF! Hun recept: het Franse chanson van de jaren 60 en 70 een hedendaags smaakje geven met een snuifje funk, elektro en hiphop. Deze passie voor de Franse cultuur en de hedendaagse muziek vormt het DNA van de groep. Het is een rondreis tussen verschillende generaties waarbij iedereen uitgenodigd wordt om te dansen. Aller-Retour (‘Rondreis’) is overigens de naam van hun eerste album dat in juni 2019 werd uitgebracht en dat ons nog vele zomers lang plezier zal bezorgen. Op donderdag 20 augustus geeft het duo een optreden op de planken van de Orange Stage (Kunstberg)

PRAKTISCHE INFORMATIE

In 2020 ziet het Brussels Summer Festival er overigens net iets anders uit. Het festival krijgt niet alleen een nieuw logo maar onthult ook zijn nieuwe grafische identiteit die door het Leuvense designbureau Uncompressed bedacht is.

TICKETS:

Het BSF hanteert een prijsbeleid waarbij het festival voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wil zijn. Het festival biedt een kwaliteitsvol programma aan een democratische voorverkoopprijs van € 75 (eindprijs) voor de 5 DAYS PASS en € 35 voor de 1 DAY PASS.

De VERY EARLY BIRD- en EARLY BIRD-tickets waren reeds uitverkocht voordat de eerste namen bekend werden gemaakt. Het BSF wil het publiek dan ook bedanken voor het vertrouwen.

Prijzen:
5 DAYS PASS (Very Early Bird):  € 45 – UITVERKOCHT
5 DAYS PASS (Early Bird):  € 55 – UITVERKOCHT

De 5 DAYS PASS & 1 DAY PASS zijn vanaf nu verkrijgbaar op bsf2020.tickoweb.be

5 DAYS PASS (Wave 1):  € 65
5 DAYS PASS (eindprijs voorverkoop): € 75
5 DAYS PASS (op het festival):  € 95

1 DAY PASS (woensdag 19.08.2020): € 25 voorverkoop – €35 op het festival
1 DAY PASS (andere dagen): € 35 voorverkoop – €45 op het festival

Het festival is gratis toegankelijk voor kinderen onder de 10 jaar. Beperkt tot 1 kind per volwassene.
De 5 DAYS PASS en 1 DAY PASS zijn ook verkrijgbaar voor personen met beperkte mobiliteit.

Door Peter