Geen widgets gevonden in de zijbalk
De affiche van Dour is nog maar voor 20 % bekend, maar toch staan er al heel wat mooie namen op, met het beste uit de hiphopwereld, A$AP Rocky, Alkpote, EARTHGANG, FLOHIO, GoldLink, Nekfeu, Niska, OBOY, Oxmo Puccino, Stormzy en Zwangere Guy, die voor de openingsdag ook de programmering van de Boombox voor zijn rekening neemt!

En dat is nog maar het begin! Ook Koba LaD, een van de recentste revelaties van de Franse rap, zal de Boombox flink doen daveren. Zijn tweede studioalbum, ‘L’Affranchi’, haalde platina en hij zal dit jaar voor het eerst te horen zijn op Dour, net zoals Kalash, de Franse rapper met roots in Martinique en zijn subtiele mix van reggae, dancehall, vocoder en rap. Ook Freeze Corleone maakt dit jaar zijn debuut op Dour. Zuukou Mayzie, zijn maatje bij 667, zegt over hem dat hij is ‘zoals Ra’s al Ghul in Batman, een mysterieuze, doortrapte en intelligente figuur en de leider van de League of Shadows’.

We hebben al aangekondigd dat Lorenzo weer van de partij is, en nu kunnen we meedelen dat een ander lid van rapperscollectief Columbine dit jaar voor het eerst op Dour zal spelen: Lujipeka zal het publiek verleiden met zijn weemoedige rap. Een andere nieuwkomer is Nemir, de rapper uit Perpignan die heerlijk swingende nummers maakt.

Op zaterdag verwelkomen we twee rijzende sterren. Princess Nokia brengt een mix van rap en trap, Lous and The Yakuza is het aanstormende R&B-talent. Hun flows en geëngageerde teksten staan garant voor veel verbaal vuurwerk.

De dag erna mag de mysterieuze Vladimir Cauchemar loos gaan en het publiek meeslepen met zijn waanzinnige, ronduit onvergelijkbare show.

Zondag is ook de dag waarop we oude bekenden terugzien. TNGHT, het legendarische duo met de waanzinnige bassen, is terug van weggeweest. Na een stilte van 7 jaar is het weer boven water gekomen met een gloednieuw project, TNGHT II.

En natuurlijk zijn we dolblij dat Excision een van onze headliners is. De Canadees heeft tal van projecten opgezet en is een grootheid in de bass music. Eén ding is zeker, deze artiest zal niemand onberoerd laten, met zijn explosieve drops zal hij de Red Bull Elektropedia Balzaal doen ontploffen!

TICKETS & INFO

Door Peter