Hooverphonic live @ Depot!

hooverphonic

Zeldzaam muzikaal ras in ons kleine vaderland!

Eind 2018 bracht Hooverphonic zijn tiende album Looking For Stars uit, de eerste plaat met nieuwe frontvrouw Luka Cruysberghs. Met dit album gaat Hooverphonic in voorjaar van 2020 touren Vanaf hun oprichting in 1995 ging hun carrière de hoogte in. Met meerdere grote hits. De samenstelling was in het verleden nogal eens wisselend want zangeressen kwamen en gingen en ondertussen zijn ze aan zangeres nummer 6 bezig. De verrassing was dan ook niet groot dat de nieuwe zangeres Luka Cruysberghs zou worden. Luka was immers de winnares van The Voice België met, juist, Alex Callier, als coach.

Gisterenavond stond Hooverphonic in een volledig uitverkocht Depot. Eerst komen de heren Alex Callier en co op zoals gebruikelijk gekleed in een keurig kostuum. Daarna volgde Luka met een zwarte cape en kap het podium op. In mijn ogen iet wat onzeker? Openers zijn het wat rustig klinkende Concrete Skin en On and On, twee nummers van hun laatste album vormden de opening van de show en bewees meteen dat Luka over straffe vocale capaciteiten beschikt en de onzekerheid waar ze mee op het podium stapte zienderogen verdween. Zo bouwt de band met Stranger en het al wat oudere Vinegar And Salt waarbij Luka enkel door een elektrische gitaar begeleid werd, toe naar het prachtige Heartbroken dat ook live een heerlijk romantisch klinkt. Toen het nummer Romantic werd ingezet verscheen Luka plots in een knalrood kleedje terug op het podium. Naar het einde toe kregen we nog eens de brede waaier van Hooverphonic te horen. In Badaboom, Amalfi, Sometimes en 2 Wicky katapulteerde Hooverphonic ons meer dan twintig jaar terug in de tijd. Hits van vooraleer Luka geboren was en de hits uit haar peuter, kleuter en jeugdjaren. Afsluiten deden ze dan met Longtime Gone uit hun nieuwe album. Subliem. Zo kunnen we het concert van Hooverphonic samenvatten. Geen grootse show, maar wel prachtig gebrachte nummers, Ster van de avond was zonder twijfel de stem van Luka Cruysberghs, Het nieuwe album Looking For Stars kreeg door de evenwichtige setlist genoeg aandacht, maar klassiekers werden niet vergeten. Hooverphonic behoord tot het zeldzame muzikale ras in ons kleine vaderland. We kunnen alleen maar besluiten dat Hooverphonic nog steeds een excellente live band is!

In mei zal Hooverphonic te zien zijn op het Eurovisiesongfestival en Alex wist ons te vertellen dat ze in het najaar opnieuw gaan touren met The Magnificent Tree, ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van die plaat.

Setlist: Concrete Skin – On and On – Stranger – Vinegar & Salt – Heartbroken – Anger Never Dies – Horrible Person – Eden – Romantic – Sleepless – Jackie Cane – The Night Before – Hiding In A Song – Mad About You – Uptight – One Two Tree – Badaboom – Looking For Stars – Amalfi – Suspirium – Feathers & Tar – 2 Wicky – Longtime Gone

Report/Pix: Wim Wuyts

You must be logged in to post a comment Login