19 nieuwe namen voor Les Nuits Botanique 2020!

les-2020

Voor we 2020 ingaan, kondigen we vandaag 19 nieuwe namen aan voor het jaarlijks festival Les Nuits Botanique. Wat volgt is een mikmak van verschillende stijlen, van internationale en nationale namen, van headliners en opkomende beloftes.

Wat zouden Les Nuits zijn zonder zijn French pop? SuzaneAlice et Moi en Camp Claude, drie artiesten die bij onze zuiderburen beschouwd worden als de toekomst van het genre, vinden elkaar op 4 mei in onze Chapiteau. Ook Lord Esperanzah en Zed Yun Pavarotti zijn twee Fransen waarvan veel wordt verwacht. De rappers delen een affiche op 2 mei met lokale hiphopbelofte ÂA.

Diezelfde dag is de Botanique’s Rotonde het decor van een bijzondere avond Belgische muziek. De Antwerpse geprezen art-rockers van Flying Horseman stellen hun nieuwe plaat voor, terwijl tuareg blues-artiest Kel Assouf een creatie voor Les Nuits onthult. Eveneens op 2 mei, versterken Louise Verneuil en Judith Kiddo de affiche van Baxter Dury in de Chapiteau.

Meer experimentele geluiden mogen niet ontbreken op Les Nuits. We kondigden eerder al de komst van Squarepusher en Plaid aan, die triple bill wordt nu vervolledigd door Blanck Mass. Mag het nog iets bruter? Dan staat er een late night-concert op het programma van Gabber Modus Operandi. Eerder op de 1 mei-avond zal de Rotonde al aan het dansen gebracht worden tijdens de album release van de Brusselse producer Haring.

Gitaren dan! Sub Pops eerste Franstalige signee heet Corridor en komt de affiche van Millionaire versterken met psychedelische post-punk. Nog bedwelmender belooft het op 4 mei in de Orangerie te worden dankzij Robbing Millions, die het podium delen met Jonathan Bree. Tot slot houdt het Brusselse Capitane een labelnight op vrijdag 8 mei met Nicolas MichauxUnder The Reefs Orchestra en Turner Cody.

Heel wat kleppers moeten nog aangekondigd worden in de komende twee maanden. Info en tickets zijn beschikbaar op  deze website.

You must be logged in to post a comment Login