Faith No More aanwezig op het gras van Rock Wechter!

fnm
Nieuw voor Rock Werchter 2020: Faith No More. Het vijftal uit Californië (VS) staat op zaterdag 4 juli in het Festivalpark. Faith No More dubbelt in België. Eerder werd al bekendgemaakt dat ze op Graspop Metal Meeting staan. Moet kunnen. Faith No More is hors categorie. Het vijftal gaat altijd tegen de stroom in. Hun motto is vrijheid, de uitkomst altijd kwaliteit.
Tien acts voor Rock Werchter 2020 liggen vast. Pearl Jam, Pixies en Wilco zijn bevestigd voor donderdag 2 juli. Kendrick Lamar, Twenty One Pilots, Faith No More en The Streets voor zaterdag 4 juli. System of A Down, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes en Yungblud zijn er op zondag 5 juli. Tickets voor Rock Werchter 2020, dat plaatsvindt van donderdag 2 tot zondag 5 juli in het Festivalpark in Werchter, zijn te koop via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be.
Weinig groepen dagen zó de verwachtingen uit als Faith No More. Met humor en met een sterk geloof in eigen kunnen. Faith No More is niet alleen bijzonder, het heeft ook historisch belang. De groep versnijdt in de jaren 80 als eerste metal met funk en hiphop. Goed voor hits als ‘We care a lot’ en ‘Epic’, goed voor vijf hele goeie albums. De volleerde dwarsliggers scoren tussendoor ook dik met ‘Easy’, cover van een soul classic van Commodores. Eind jaren 90 is het over en out. Maar tien jaar later pikken ze draad weer op. Eerst live, daarna krijgt het verhaal ook vervolg in de studio. Album zes, ’Sol Invictus’ (2015) haaly zowat overal ter wereld vlotjes de top 10. “Five years, four colonoscopies, two root canals and a handful of prostate exams tell us that it’s time to carpe diem our asses back to Europe asap” meldt Faith No More in een mededeling eerder deze maand. En zo zal geschieden.

You must be logged in to post a comment Login