Geen widgets gevonden in de zijbalk

Valentijnsdag wordt nog beter, want op 14 februari 2020 zal Tame Impala zijn 4de studioalbum The Slow Rush op ons afsturen. Tevens met deze aankondiging releaset Parker een nieuwe single, It Might Be Time.

Tame Impala, het project van Kevin Parker, heeft vandaag officieel zijn 4de studioalbum The Slow Rush voorgesteld dat op 14 februari 2020 in de rekken zal liggen.

Daarnaast is ook een nieuw nummer It Might Be Time verschenen, de opvolger van eerder uitgebrachte singles Borderline en Patience. Het album werd opgenomen, geproducet en gemixt in Los Angeles en in Parker’s studio in thuisstad Fremantle, Australië.

The Slow Rush is Kevin Parker zijn duik in het universum, het gevoel van het leven in een bliksemschicht oproepen, de mijlpalen die aan je neus voorbijgaan terwijl je op je telefoonscherm kijkt. Het is een ode aan creatie en vernieling en de oneindige levenscyclus.

De albumhoes ontstond in samenwerking met de fotograaf Neil Krug en staat symbool voor de mensheid, opgeslokt door zijn nabije omgeving.

Eerder dit jaar liet Parker het volgende weten aan The New York Times: “A lot of the songs carry this idea of time passing, of seeing your life flash before your eyes, being able to see clearly your life from this point onwards. I’m being swept by this notion of time passing. There’s something really intoxicating about it.”
 
Tame Impala was de voorbije zes maanden als headliner te zien op verschillende grote internationale zomerfestivals zoals Coachella, Primavera en Lollapalooza. Dichter bij huis zagen we Kevin Parker aan het werk op Lowlands en Pukkelpop.

The Slow Rush zal beschikbaar zijn als streaming, download, cassette  CD en in 4 verschillende 2LP formaten – standard black, forest green (Limited Edition – alle retailers), red/blue (indie retail exclusive) en swirl (Tame Impala webstore exclusive).

Tame Impala is Kevin Parker. Zijn laatste album Currents (2015) bracht hem een BRIT Award op voor ‘Best International Group’, een tweede GRAMMY nominatie, werd platinum in verschillende landen, waaronder België en Nederland én werd wereldwijd vol lof ontvangen door o.a. The New York Times, Pitchfork en NPR.

Als schrijver en producer heeft Parker samengewerkt met o.a. Travis Scott, Lady Gaga, Mark Ronson, Kanye West en Theophilus London.

The Slow Rush is het 4de studioalbum, na Innerspeaker (2010), Lonerism (2012) en Currents (2015).

Door Peter