Geen widgets gevonden in de zijbalk

Tijdens de aankomende Benelux-tour die op 5 september begint, presenteert Magnapop The Circle Is Round, hun zesde studioalbum en het eerste nieuwe werk in tien jaar.

Magnapop
Magnapop bevindt zich in het rijtje The Breeders, The Pixies, The Posies en Nada Surf. De band uit Georgia, USA beleefde haar hoogtepunten midden jaren 90 met de albums Hotboxing en Rubbing Doesn’t Help. De singles Slowly, Slowly en Open The Door bereikten de hoogste regionen van de Allternative Charts. Hun platen werden geproduceerd door onder meer Bob Mould en Michael Stipe en een aantal songs is gecoverd door gevestigde namen als EELS en R.E.M.
Na verschillende personeelswisselingen, waarbij vaste waarden Linda Hopper (zang) en Ruthie Morris (gitaar) altijd van de partij bleven, ondernam Magnapop in 2017 samen met bassist Shannon Mulvaney en drummer David McNair een uiterst succesvolle Benelux-clubtour, om dat in 2018 nog eens dunnetjes over te doen. Tijdens deze tour werd het idee van een nieuw album geboren.

The Circle Is Round
The Circle Is Round, het eerste plaat in bijna 10 jaar, is in originele bezetting opgenomen in The Furies Studios, Marietta, Georgia en geproduceerd door Ed Burdell en Magnapop. De titel refereert aan het feit dat het album, naast nieuwe nummers, twee demo’s uit 1992 en Change Your Hair bevat. Dit nummer is het eerste dat Linda en Ruthie ooit samen schreven maar nooit opnamen. “Bij een radio-interview in België spraken we over hoe de band na zo’n lange tijd weer samen is gekomen”, zegt Morris, “en de interviewer zei iets in het Vlaams dat ‘de cirkel rond was’. Het klonk grappig, maar later kreeg het meer betekenis en werd het steeds toepasselijker”.

The Circle Is Round verschijnt op cd en lp en is al tijdens de aanstaande tour exclusief voor de Belgische en Nederlandse fans verkrijgbaar. Het album verschijnt officieel pas op 28 september 2019.

Benelux Tour 2019
05.09.2019 | Grenswerk, Venlo (NL)
06.09.2019 | De Groene Engel, Oss (NL)
07.09.2019 | Frietrock, Ieper (BE) – middag
07.09.2019 | Rock Monsieur, Hamont (BE) – avond
08.09.2019 | Metropool, Hengelo (NL)
10.09.2019 | Paradiso, Amsterdam (NL)
11.09.2019 | Paard, Den Haag (NL)
12.09.2019 | De Markthallen, Herk-de-Stad (BE)
13.09.2019 | Popmonument, Bergen op Zoom (NL)
14.09.2019 | De Singer, Rijkevorsel (BE) UITVERKOCHT

Door Peter