Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het concert waar de festivalgangers nog lang van zullen nagenieten is ongetwijfeld dat van Christine and the Queens. De zangeres opende het festival met haar beklijvende show vooraleer Giorgio Moroder, Booba, Lost Frequencies en Kyo het publiek met hun onvergetelijke optredens helemaal inpakten. Onze persoonlijke favorieten waren Pomme, Whispering Sons en Gringe die het centrum van Brussel mee in vervoering brachten tijdens deze vijfdaagse. Het BSF slaagde er met zijn veelzijdig affiche ook dit jaar weer in om jong en oud een onvergetelijke festivalervaring te bezorgen.

De trouwe festivalgangers waren ook dit jaar weer talrijk op post. Ze waren met maar liefst 57 000 die tussen de regendruppels door van de concerten op de drie sites genoten.
Het BSF 2019 was ook dit jaar enkel en alleen mogelijk met de logistieke steun van545 vrijwilligers, ondersteund door vzw Rock The City. Elk jaar werken we nauw met hen samen om van het festival een echt succes te maken. Hun passie en motivatie zijn de drijvende kracht achter het BSF.

Ook dit jaar is het BSF zonder incidenten verlopen. De professionele organisatie zorgde ervoor dat de festivalgangers met open armen ontvangen werden en vijf dagen lang van een onvergetelijke sfeer konden genieten. Partners zoals de MIVB, Poppy en Circ zorgden ervoor dat iedereen ook dit jaar op een duurzame manier naar de hoofdstad konden trekken om van dit unieke stadsfestival te genieten.
Dit jaar werd er eveneens een sensibiliseringsactie opgezet met de vzw Touche pas à ma pote, de Brusselse vereniging die strijdt tegen seksisme en intimidatie op straat.

En wat brengt volgend jaarNog meer BSF OFF! De eerste editie was een echt succes dus de organisatie heeft er geen seconde aan getwijfeld om er volgend jaar opnieuw mee uit te pakken. Het concept zal ook dan weer inspelen op de vraag van het publiek dat er dit jaar alvast niet genoeg van kreeg. Een ander nieuw concept op het programma was BSF Up! dat de festivalgangers de kans gaf om kennis te maken met Belgisch opkomend talent waaronder Arden en Leonmind. Die groepen krijgen bovendien de kans om in de komende maanden hun talent verder te tonen in La Madeleine. Brussels Expo trekt die lijn door en laat artiesten ook volgend jaar weer van de podia gebruikmaken.

Het Brussels Summer Festival hoopt u alvast opnieuw te mogen verwelkomen van 19 tot 23 augustus 2020!

Door Peter