Los Lobos @ OLT Rivierenhof: Het was tijd om te dansen!

Los Lobos

Begonnen als een bruiloftsband heeft Los Lobos zich door de jaren heen geprofileerd als superband. Het uit Californië afkomstige gezelschap werd bekend met de bekende en nog altijd immens populaire single La Bamba en hun eerste nummer een hit scoorden en zich daarmee wereldwijd op de kaart zetten. Zondag vierden deze heren hun 45-jarig bestaan en mochten voor een uitverkocht OLT Rivierenhof spelen. Het is de gepaste avond! een zwoele, drukke zomeravond. De vier centrale leden Hidalgo, Cesar Rosas, Conrad Lozano en Louie Perez speelde eerst een akoestische set met nummers als Canto a Veracruz, La Pistola y El Corazon en Guajira Guantanamera… Na het horen van de Spaanse nummers zou je er spontaan Spaanse les door gaan volgen! Naarmate het concert vorderde nodigden ze ook nog een drummer en saxofonist Steve Berlin uit op het podium Hier na schakelde Los Lobos een versnelling hoger en namen ze de elektrische guitaren ter handen de toon was al dadelijk gezet Het publiek ging volledig uit zijn dak in het Antwerps amfitheater! Het was tijd om te dansen! Met prachtige nummers als One Time One Night, Don’t Worry Baby, Más y más Alle muziekgenres passeren rock and roll, blues, soul en traditionele Mexicaanse getinte nummers! Hier en daar klonk het voor mij wat rommelig. Af sluiten deden de heren in schoonheid zoals iedereen had verwacht met La Bamba, bij dit publiek leeft de kuskesdans nog steeds! De jaren lijken maar weinig grip te hebben op Los Lobos. Ze spelen nog steeds met een gretigheid en spelplezier als in hun gloriejaren. Los Lobos deed wat ze moesten doen, feestelijk afsluiten!

ERIKSSON DELCROIX
Voor de lezers die geen idee hebben wie Eriksson en Delcroix nu juist zijn (en wees gerust, ook wij hebben op onderzoek moeten gaan) Ga proberen hen zo kort en duidelijk mogelijk voor te stellen. Bjorn Eriksson kan u kennen als gitarist van Zita Swoon en The Broken Circle Breakdown. Nathalie Delcroix kent u als een van de drie gouden kelen van het folk trio Laïs. Het koppel, want het zijn niet alleen muzikaal partners spelen prachtige bluegrass en country. Mijn kennis van bluegrass en country gaat misschien niet zo ver, maar iedereen die het geluk heeft om deze band live aan het werk te zien, zal toegeven dat er top muzikanten op het podium staan en was Zwaar onder de indruk. Punten van de jury 9/10! Een subliem concert dus met twee mooie stemmen, omringd door een fijne bende muzikanten, mij hebben ze alvast moeiteloos overtuigd! Report/Pix: Wim Wuyts

You must be logged in to post a comment Login