Geen widgets gevonden in de zijbalk

Crammerock lost vandaag in één keer 12 nieuwe namen. Dit keer trekt het festival een blik dansbare acts open. OT en Tessa Dixson komen hun frisse elektropop spelen op Crammerock. Potige hiphop zal er wezen met Ronnie Flex & Deuxperience, Ares, Frenna, Yung Felix, The Blockparty, Leafs, Yung Mavu, Woodie Smalls, Black Mamba en K1D. Intussen draait de ticketverkoop voor 6 en 7 september op volle toeren.

Crammerock heeft al 20 jaar een goed ontwikkeld zintuig voor wat er leeft in de hiphopscene. Anno 2019 halen de programmatoren van het festival weer het hipste uit de wereld van rhymes en beats naar Stekene, zowel uit binnen- als buitenland.

Vanuit Nederland komt een buslading hiphoppers naar Crammerock. Te beginnen met Ronnie Flex & Deuxperience. “De popact waar jongeren naar snakken”, zo omschreef De Morgen hem eind vorig jaar na zijn zinderende doortocht in de AB.

Wie Ronnie Flex zegt, denkt dankzij de hit “Drank & drugs” spontaan aan Lil’ Kleine, die eerder al bevestigde dat hij naar Crammerock komt. Met diezelfde Lil’ Kleine verbrak Frenna vorig jaar het Nederlandse Spotify-record: hun single “Verleden tijd” (een herwerking van de klassieker “Onderweg” van Abel) behaalde net geen miljoen streams in de eerste 24 uur na uitgave.

Nog Nederlands

Leafs is de jongste artiest ooit op het Nederlandse Noah’s Ark label waar ook Kraantje Pappie zijn thuis vindt, en maakte vorige zomer indruk op Woo Hah! en Pukkelpop. Yung Felix is de populairste hiphop-producer van de lage landen: hits als “Loco”, “Vroom” en “Ja” beloven een stevig feestje.

De voorlaatste in het rijtje Nederlandse rappers dat naar Crammerock komt is Ares. Ook Toen Rens Ottema, zoals Ares bij de burgerlijke stand bekend staat, als piepjong jochie begon te rappen, geloofde niemand geloofde dat hij het zou maken, behalve hijzelf. Nu, 10 jaar later, is de 23-jarige rapper een grote jongen in hiphopland Nederland.

En de laatste Nederlanders in het rijtje zijn de kerels van The Blockparty. Met “Huts” scoorden ze eind vorig jaar een dikke hit, mede door de veelbesproken clip.

Homies

Crammerock lost ook vier vette hiphopnamen van Belgische bodem. Locals Black MambaK1D en Woodie Smalls komen wel van heel dichtbij, vanuit Sint-Niklaas, om een zinderende thuismatch te spelen in het naburige Stekene.

Daarnaast heeft Crammerock ook Yung Mavu kunnen strikken, de rapper die twee jaar geleden een monsterhit scoorde op YouTube (meer dan 23 miljoen views!) met “Black magic”, zijn spitsvondige hiphop-ode aan Harry Potter.

Elektropop

Naast een flinke dosis hiphop heeft Crammerock ook oor voor elektropop uit eigen land, en wel met de feeërieke muziek van OT (Olivia Trappenier) enTessa Dixson. Beide meiden werden de afgelopen jaren opgemerkt in The Voice: Trappenier als poulain van Bent Van Looy in The Voice van Vlaanderen en Dixson in de Waalse tegenhanger van de talentenjacht.

Trappenier werd later de allereerste Rising Star van radiozender MNM en nam samen met Regi de hit “You have a heart” op. Eind vorig jaar bracht “Where is my love”, haar eerste single onder eigen naam, uit. De Brusselse Tessa Dixson schopte het na haar deelname aan de Waalse versie van The Voice ook al een heel eind en werkte al snel samen met o.a. Roméo Elvis.

Tickets

Door de toevoeging van deze nieuwe namen zijn intussen 23 namen bekend voor de 29ste editie van Crammerock. De komende weken zal het festival nog een reeks namen droppen, want ook dit jaar komen er weer zo’n 50 top-acts uit de rock, pop, dance, elektro en hiphop naar het tweedaagse festival in Stekene.

De volledige line-up is te vinden op de website van het festival:crammerock.be. Daar – en daar alleen! – zijn ook tickets voor het festival te koop. Wie er op vrijdag 6 en zaterdag 7 september bij wil wil zijn, wacht best niet te lang met het kopen van zijn tickets. De afgelopen acht jaren was Crammerock namelijk helemaal uitverkocht en de ticketverkoop draait op dit moment op volle toeren.

Door Peter