Geen widgets gevonden in de zijbalk

Na 3 succesvolle edities onder de naam Pirate Farm Fest in Tielt-Winge, besluit Old Style Music Nights, vzw om het festival te rebranden en te herlocaliseren. De naam PICKING BONES is snel gevonden, de nieuwe locatie helaas niet. Na omzwervingen in diverse gemeenten en menig overleg met lokale besturen en ambtenaren, krijgen we begin februari 2019 groen licht van het gemeentebestuur van Linter om het festival op het terrein van SC Orsmaal, Helensebaan te laten plaatsvinden.

TICKETS & INFO

PICKING BONES is een tweedaags alternatief internationaal muziekfestival dat zowel naar inhoud als programma terug grijpt naar de roots van een muziekfestival waarbij authentieke muziek, ontmoeting en eenvoud centraal staan. Op twee podia geeft een uitgelezen selectie van underground roots, bluegrass, folk, heavy blues, punk, psychobilly en rock’n’roll bands het beste van zichzelf.

Op vorige edities stonden internationale bands als GODDAMN GALLOWS, HOOTEN HALLERS en CARRIE NATION & THE SPEAKEASY op de affiche maar ook lokaal geweld zoals THE WALLAROOS, GIPSY RUFFINA en TH’ F’KK’NG G’DD’MN LUCKIES speelden er ten dans.

Dit aangevuld met één toog, een bescheiden maar buikvullende catering verzorgd door lokale verenigingen en cateraars, een muziekminnend publiek en een enthousiaste ploeg medewerkers maakt

PICKING BONES tot een feest waar iedereen welkom is. PICKING BONES trekt zowel muziekliefhebbers uit binnenland en buitenland, onder andere Finland, Denemarken, Italië en Amerika, aan. De bezoekers uit zowel België als buitenland weten vooral de eenvoud en de puurheid van het festival te smaken.

PICKING BONES wil een alternatief bieden voor de muziekliefhebber die zijn of haar gading niet langer vindt op de grote muziekfestivals die België rijk is en focust op een kwalitatieve, internationale programmatie maar draagt tegelijkertijd eenvoud hoog in het vaandel.

PROGRAMMA

SLACK BIRD (FIN)
Alt Folk – Vrijdag 21 juni – 18h00 Een banjo, een accordeon, een valies en twee stemmen. Meer heeft dit duo uit het Hoge Noorden niet nodig om de toon te zetten voor PICKING BONES 2019. Wie de teksten wil vatten houdt best een woordenboek Fins bij de hand maar dit is an sich niet nodig. Hun nummers spreken voor zich.

ROTZAK (BE)
Hardcore Weird Punk – Vrijdag 21 juni – 18h50 Dat de vlag niet altijd de lading dekt, daar is ROTZAK een perfect voorbeeld van. Ze zijn zowat de muzikale evenknie van Octaaf De Bolle in Samson en zoals Miranda het pleegt te zeggen : “ROTZAK, zoals jullie van de pot gerukte hardcore punk spelen, zo kan niemand dat”. En Miranda heeft verdorie nog gelijk ook. Zien en ondergaan is de boodschap.

EVERYONE IS GUILTY (BE)
Post Roots – Vrijdag 21 juni – 19h40 Waarschijnlijk het best bewaarde geheim uit Wallonië. Dit trio heeft het gat tussen roots en postrock ontdekt en is er meteen met een dubbele achterwaartse salto ingedoken. We hebben deze heerschappen geboekt, nu het nog kan. Onze voorzichtige inschatting is dat dit wel eens heel groot kan worden. In hoeverre dat wij daar dan schuldig aan zijn, laten we geheel en al aan uw bescheiden mening over.

SUBURBAN DRUGDEALERS (SWE)
Country Punk – Vrijdag 21 juni – 20h35 Akkoord, Scandinavië en country, het blijft wennen maar deze heren kunnen er wel wat van. Wij hebben een donkerbruin vermoeden dat in de hoogdagen van het Wilde Westen er zich buiten de geschiedenisboeken om enkele muzikaal begaafde cowboys bij wijze van represaille naar Scandinavië zijn geëmigreerd.

THE GECKO BROTHERS (NL)
Rawk & Roll – Vrijdag 21 juni – 21h35 Wie zijn band de naam geeft van de 2 losgeslagen broers uit Tarantino’s ‘From Dusk Till Dawn’, die heeft iets te vertellen of alles te verliezen. Met leden van Tio Gringo en het legendarische Batmobile belooft dit alvast een knaller te worden. Een hoog rock’n’roll en 1-2-3-4 gehalte aldus voor fans van The Ramones en Motörhead.

TOXIC SHOCK (BE)
Thrash Hardcore Crossover – Vrijdag 21 juni – 22h35 Dit olijke vijftal uit het Antwerpse haalde zijn mosterd bij onder ander Slayer, de vroege Metallica en bands uit de New York Hardcore. Sedert hun eerste optreden in 2011 schuimden ze zowat heel Europa af in goed gezelschap van bands als Cro-Mags, Suicidal Tendencies, Municipal Waste en DRI, om er maar enkele te noemen. Met andere woorden, er zal een stevig potje moshpit aan te pas komen.

CARRIE NATION & THE SPEAKEASY (USA)
Brassgrass – Vrijdag 21 juni – 23h45 Een mix van bluegrass, jazz en punk… Klinkt vreemd, niet? Wie dit ensemble 2 jaar geleden op Pirate Farm Fest aan het werk zag, weet dat dit een feestje voor oog en vooral oor is. Wie er toen niet bij was, u mag diegenen die er wel bij waren op hun woord geloven. Van muzikale hoogstandjes tot meezingers, Carrie Nation doet het allemaal, samen met jullie!

MIKE WEST (UK)
Alt Country Blues – Zaterdag 22 juni – 13h15 Met alleen een akoestische gitaar en een rauwe stem moet je al uit behoorlijk hout zijn gesneden om muzikaal overeind te blijven. We zijn er zeker van dat MIKE WEST uit stevig kwaliteitshout is gesneden en hetzelfde gaat op voor de songs die hij brengt. Brute kracht geserveerd in een fijn glas.

HANGMAN’S DAUGHTER (SWE/USA)
Gothic Americana – Zaterdag 22 juni – 14h05 Anna Mandrax neemt u samen met haar muzikanten mee naar het midden van de nacht en laat u daar verweesd maar tevreden achter. Sombere, donkere maar vooral meeslepende songs… Soms moet de muziek voor zichzelf spreken, zoals nu dus.

KING MOROI (GER)
Psychobilly – Zaterdag 22 juni – 14h55 Twee jaar terug zetten deze snaken met hun verfrissende interpretatie van het genre psychobilly het zijpodium op Pirate Farm Fest figuurlijk in brand en ze hebben sedertdien deze goede traditie verder gezet. Zelfs als u geen fan bent van het genre, zal KING MOROI u toch weten te bekoren. En indien niet, dan kan u ons niet verwijten dat we het niet hebben geprobeerd.

THE REDEMPTION’S COLTS (BE)
Rootsgrass – Zaterdag 22 juni – 15h45 Er moet daar toch iets in het water zitten in Wallonië en wanneer je daar een flinke scheut Amerikaanse rootsmuziek bij giet, tja, dan krijg je dit. Het werk van THE REDEMPTION’S COLTS varieert van donkere ballads over bluegrass met een scheut lekkere punk, met andere woorden niet voor één gat te vangen. Maar dat bent u ook niet.

THE DEVIL’S TRADE (HUN)
Doom Folk – Zaterdag 22 juni – 16h40 Deze solo artiest komt exclusief naar Linter voor één enkel optreden! Verwacht donkere folk muziek op gitaar, banjo of gewoon acapella. Gezongen in het Hongaars of Engels, meeslepend is het in ieder geval. De man tourde de laatste jaren in het voorprogramma van zowel zware metal bands en folk ensembles. Afwisseling troef dus!

TRIXIE & THE TRAINWRECKS (USA/GER/UK)
Country Blues – Zaterdag 22 juni – 17h40 Gitaar, basdrum en mondharmonica. Dat is alles wat deze twee ras muzikanten nodig hebben om een dijk van een geluid neer te zetten. Van alt-country naar smerige blues. De prachtige stem van Trixie bezorgt je kippenvel en door de mondharmonica van Charlie waan je jezelf in het diepe zuiden van Amerika. Hun nieuwe album is uitgebracht door het wereld bekende Voodoo Rhythm Records, dus kwaliteit kan je zeker verwachten!

HÉTTEN DÉS (BE)
Powercuntry – Zaterdag 22 juni – 18h40 De band rond The Legendary Johnny Trash is terug! En hoe! Sinds dit gezelschap rond 2000 het levenslicht zag zijn er weinig podia waar ze hun powercuntry – jaja, u leest het goed, Cuntry zonder o maar wel met ballen – niet ten berde hebben gebracht. Enige waarschuwing is hier wel op zijn plaats, line-dancers worden ter plaatse neergeschoten of opgeknoopt.

THE MANESS BROTHERS (USA)
Heavy Blues Rock – Zaterdag 22 juni – 19u40 Voor wie zijn blues graag net iets vuiler, ruiger, stoffiger, … heeft dan de doorsnee heavy blues rock, moet bij deze heren zijn. Twee echte broers, gitaar en drum, een hoop power en een hoop attitude. Neem het van ons aan, dit gaat KNALLEN!

20 WATT TOMBSTONE (USA)
Heavy Blues/Garage Punk – Zaterdag 22 juni – 20h40 Een twee man sterke formatie uit Wisconsin dat grossiert in zware bluesriffs en ze met een vettige garagepunksaus overgiet. Meer moet dat soms niet zijn. Voor alle duidelijkheid, wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele nekpijnen na het concert ten gevolge van overdadig headbangen.

HEATHEN APOSTLES (USA)
Bloodgrass – Zaterdag 22 juni – 21h45 Met in hun rangen leden van The Cramps, Kings Of Nuthin’, Christian Death en Radio Noir, hoeft het geen betoog dat hier een exquis gezelschap op het podium staat. Ze brengen bloodgrass, een mix van Zuiderse gothic en donkere roots. Akkoord, misschien niet meteen huiskamergezellig maar dat maken HEATHEN APOSTLES muzikaal meer dan goed. En ja, U las dat goed… THE CRAMPS!

MOONSHINE WAGON (ESP)
Bluegrass/FolkPunk – Zaterdag 22 juni – 22h55 Dit viertal uit Spanje was vorig jaar reeds te gast bij ons en ja hoor, soms komen ze net zoals zwaluwen het volgend jaar gewoon terug. MOONSHINE WAGON heeft een patent op pakkende nummers schrijven en een kraaknette harmoniezang. En wees nu zelf eerlijk, wie als motto “FOLK YOU” op zijn T-shirts zet, zal wel weten waar de klepel hangt.

THE PINEBOX BOYS (USA)
Horrorbilly/Alternative Bluegrass – Zaterdag 22 juni – 00h05 Dit quartet lijkt zo weggelopen uit het mortuarium en de geur van formol is nooit ver weg in hun oeuvre dat grasduint in de donkere wereld van moord, miserie, zombies en andere vormen van onheil. Maar laten we de humor ook niet vergeten. The Pinebox Boys nemen je mee op een wilde trip tussen bluegrass, murder-ballads en rock’n’roll. Het is voor ons een grote eer om de vaandeldragers en misschien zelfs uitvinders van het Gothic Americana genre op ons podium te mogen verwelkomen als headliner. De presentatie is in handen van JJ HANDSHAKE, een jong aanstormend talent uit Diest en omschrijft zichzelf als geweigerd stadsdichter, derderangs kleinkunstenaar, poëziebarbaar, presentator, interimpriester en vooral zelfverklaarde troubadour. Dat belooft!

Door Peter