Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het unieke stemgeluid van Paul Carrack is als de eerste douche na een uitgeregend festival: deugddoend en verfrissend. Met zijn enorme staat van dienst heeft de Brit alles in huis voor een opwindende doortocht op Blues Peer. ‘The Man With The Golden Voice’, zoals Carrack in de BBC-televisiedocumentaire over zijn leven juist wordt gekenschetst, kan putten uit een imponerende back catalogue. Met de groepen Ace (‘How long’), Squeeze (‘Tempted’), Mike and the Mechanics (‘The Living Years’) en als huurmuzikant bij Roxy Music, Roger Waters en Ringo Starr bouwde Carrack aan een vlekkeloze staat van dienst, die vanaf 1983 werd opgeschroefd met de solohits ‘I Need You’ en ‘Dedicated’. Behalve een steengoede zanger-gitarist is hij ook een gezegend toetsenist en songwriter. Zo maakten grootheden als Sting, Eric Clapton en Phil Collins van zijn diensten gebruik.

Ondanks al zijn werk voor anderen, metselde de intussen 68-jarige Carrack ook aan een solocarrière die hem zeventien soloalbums opleverde, waarvan ‘These Days’ de jongste is. Het is opnieuw een waardige soulplaat vol zwoele blue-eyed soul en aangrenzende genres, gezongen door een ervaren muzikant die op deze plaat laat horen dat hij mee kan met de beste leerlingen van de klas.

Paul Carrack en zijn band geven het beste van zichzelf op zaterdag 20 juli. Vergeet je jezelf niet te douchen na Blues Peer?

De lente-actie is ondertussen verlopen. Tickets zijn hier vanaf nu beschikbaar aan het standaard tarief.

Door Peter