Geen widgets gevonden in de zijbalk

Een nieuwe rist namen voor Crammerock 2019. Dit keer heeft het festival in Stekene drie verse Vlaamse maatjes in de aanbieding: Warhola, Glints en SONS. Voor elk wat wils dus: frêle elektronica, verdomd slimme hiphop en dampende garagerock. Intussen zijn 11 straffe acts bekend, voor 6 en 7 september. Nog een *slik* veertigtal te gaan.

Goed nieuws voor de fans van het muzikale brein achter Bazart: Oliver Symons komt ook met Warhola, zijn andere band, naar Crammerock. Vijf jaar nadat Symons met Warhola Humo’s Rock Rally heeft gewonnen, heeft Symons net zijn debuutplaat geperst: “Young loving”.  Die bulkt van de elektronica, gemengd met een scheut melancholische pop. Op Crammerock-vrijdag brengt Symons 2 drummers en 2 synth-spelers mee die de sound van Warhola live extra punch geven.

Warhola werkte voor één track op zijn debuutplaat samen met een andere Crammerock-artiest: Glints, de hiphopband van Antwerpenaar Jan Maarschalk Lemmens, die hiphop overgiet met een lekker sausjes elektronica en pop. Vaak smaakt dat lekker smooth, maar op de hitsingle “Bugatti’, laat J-M merken dat hij ook spicy uit de hoek kan komen. Glints speelt ten dans op zaterdag 7 september.

Wie altijd pittig uit de hoek komen, zijn de kerels van SONS. Deze garagepunkrockers uit het naburige Melsele spelen een quasi-thuismatch op het fermste festival van het Waasland. Vorig jaar speelden deze polderzonen op zowat elk festival dat ertoe doet. Ook ons tentzeil lieten ze vorige zomer duchtig wapperen. Omdat ze dat zo voorbeeldig deden, mogen ze dat kunstje nog eens dubbeldik komen overdoen, op Crammerock-zaterdag.

Tickets voor Crammerock zijn sinds 10 dagen te koop via de online ticketshop op crammerock.be. De kaartjesverkoop heeft sindsdien een vliegende start genomen. Wie er op vrijdag 6 en zaterdag 7 september bij wil wil zijn, wacht best niet te lang met het kopen van zijn tickets. De afgelopen acht jaren was Crammerock namelijk helemaal uitverkocht.

Omdat Crammerock zich ook dit jaar weer wil onderscheiden met lage ticketprijzen, houden we de prijzen van vorig jaar aan: 60,32 euro voor een weekendticket (€58 basis + €2,32 servicekosten) en 38,48 euro voor een dagticket (€37 basis + €1,48 servicekosten).

Daarmee geeft Crammerock de festivalbezoeker waar voor z’n geld, want ook dit jaar komen er weer zo’n 50 top-acts uit de rock, pop, dance, elektro en hiphop naar Stekene.

De afgelopen weken loste Crammerock al met mondjesmaat namen voor de 29ste editie van het festival: Craig David, The VaccinesBazartBlack Box RevelationGooseEnter ShikariLil Kleine en Circa Waves. En nu dus ookWarhola, Glints en Sons. De komende tijd zal de festivalorganisatie dus nog een flinke stapel namen bekendmaken.

Door Peter