Geen widgets gevonden in de zijbalk

Stubbleman is het alter-ego van muzikant/componist/producer Pascal Gabriel. Wat ooit low profile begon met een carrière in een Belgische punk band, leidde al snel naar London, over een rits art-school experimental bands, tot hij zijn draai vindt in de opname studio als producer/mixer en songwriter. Hij schreef en producete mee aan legendarische tracks als Theme from S’Express (S’Express) & Beat Dis (Bomb The Bass), om vervolgens te schrijven en producen voor oa Wire, Inspiral Carpets, Can, Miss Kittin, Erasure, Goldfrapp en pop divas als Dido, Natalie Imbruglia, Bebel Gilberto, Kylie Minogue .

Na vele jaren in de ‘pop jungle’ keert hij nu terug naar zijn avontuurlijke electronische roots doorspekt met lo-fi & cinematic invloeden, found sounds en modular synthesisers.

Stubbleman’s debuut album, Mountains and Plains, is gebaseerd op een reis door de USA, waar hij veel geluiden (en beelden) opnam die mee aan de basis liggen van het nieuwe album, en dat verder tot stand kwam in zijn studio aan de voet van de Mont Ventoux en mixte in London met zijn oude vriend Gareth Jones (Depeche Mode, Nick Cave, Tuxedomoon, Grizzly Bear).Qua sound leunt het album aan bij de klassieke electronic ambient sound uit de 70ies met hedendaagse classical/minimal invloeden.

Check een eerste clip ‘Badlands Train’

Stubbleman – Badlands Train

Door Peter