PETER DOHERTY & THE PUTA MADRES OP 16 MEI @ TRIX!

pd

Peter ‘Pete’ Doherty voorstellen is vast onnodig. Kennen we hem niet van de legendarische Libertines, of zijn eigen band Babyshambles, dan wel als dé verpersoonlijking van de termen ‘sex, drugs & rock’n’roll’.

Eind jaren ’90 ontmoette de 18-jarige Pete Doherty het toenmalige lief van zijn zus: ene Carl Barât. Pete verhuist naar Londen en het duo bekroont hun band met de naam ‘The Libertines’. Debuutalbum Up the Bracket bracht de tweede revolutie in de Britse indiescene en legde de basis voor bands als Arctic Monkeys en Franz Ferdinand.

Maar “The Good Old Days” konden niet blijven duren en drugs gooide roet in het eten. Doherty verlaat The Libertines en begint zijn eigen band: Babyshambles. Down In Albion kwam uit in 2005 en bevatte de legendarische songs “Fuck Forever” en “Albion”.

In 2009 komt Doherty’s eerste solo-album Grace/Wastelands uit. Een album waarmee hij toen ook in onze zaal stond. In 2016 volgde zijn tweede plaat Hamburg Demonstrations, zijn laatste wapenfeit… tot nu.

Met The Puta Madres, een opstelling waarmee hij eerder al tourde door Europa, bracht hij begin dit jaar single ‘Who’s Been Having Over You’ uit en kondigt hij een self-titled album aan dat zal uitkomen op 26 april. En dat album, stelt hij dan weer voor op 16 mei in onze zaal. Niet te missen!

tickets

You must be logged in to post a comment Login