Joanne Shaw Taylor, bitterzoete blues en verscheurende rock @ De Roma!

joanne-shaw-taylor-2

Afgelopen zondag gaf de Britse blues artiest Joanne Shaw Taylor een concert in De Roma te Borgerhout. In het voorprogramma zat de band Walter Broes & The Mercenaries ze staan voor kwaliteit en passie in hun muziekgenre. Zij waren een zeer goede opwarmer voor Joanne Shaw Taylor. Elk nummer is een schot in de roos! Deze heren uit België spelen swingende rootsrock en wisten op het podium met energie en passie het publiek mee te nemen op een roller Coster van blues, rockabilly en heerlijke rootsrock.

Joanne Shaw Taylor- De Britse blues-rock diva! De altijd glimlachende Joanne Shaw Taylor is een fenomeen onder de bluesgitaristen, in een wereld die voornamelijk door mannen gedomineerd wordt. De grootste rock diva van dit moment, die al even tot de gevestigde waarden van de hedendaagse blanke blues-rock behoort. Dat Joanne erg goed gitaar kan spelen weten de fans al. Op het podium is deze dame een sensatie, zoals te horen en te zien is. Laat jezelf verrassen én wegblazen door deze powervrouw! En ze startte prima met het knallende openingsnummer In The Mood en het sterke Creepin’ uit het nieuwe album Reckless Heart. Dit is het zesde studioalbum van de Britse zangeres releasedatum:15 maart 2019. Ook Dyin To Know een lekker stevig nummer met veel tempo. Als hoogtepunt van de show was Time has come waarin Joanne zeer sterk op de gitaar soleerde. Joanne Shaw Taylor en co bleken in opperbeste stemming, en dat was duidelijk merkbaar op het podium. De toegift besloeg slechts twee nummers Mud Honey en White Sugar waar ze voor de laatste keer alles geeft. Deze show laat je compleet gevloerd achter, wat een mooie avond! 1,5 uur genieten van bitterzoete blues, of verscheurende rock. Een grote dame zoals er maar weinigen rondlopen!

Set1: In The Mood – Creepin’ – Let It Burn – Wrecking Ball – The Best Thing – I’ve Been Loving You Too Long – Dyin’ To Know – No Reason To Stay – Time Has Come – New 89 – Reckless Heart – Going Home – Bad Love – Mud Honey – White Sugar

Report/Pix: Wim Wuyts

You must be logged in to post a comment Login