THE FUZZTONES & THE GODFATHERS OP 6 APRIL NAAR HET DEPOT!

the-fuzztones

The Fuzztones werden in de vroege jaren ’80 opgericht door zanger/gitarist Rudi Protrudi. De formatie uit New York wordt beschouwd als één van de voorlopers in de garage rock revival. Garagerock uit de tijd dat het fuzzpedaal net was uitgevonden (begin jaren ‘60) werd vermengd met het destructieve tijdsbeeld van het punktijdperk.

In tegenstelling tot de meeste tijdgenoten bleek The Fuzztones een langdurig bestaan gegund. Do we need to say more? In fuzz we trust!

Ook The Godfathers, een heuse cultparel uit het no-future tijdperk, strijken neer in onze zaal. Hun grootste hit uit 1987, ‘Birth School Work Death‘ – nog steeds actueel en springlevend – zal zeker de revue passeren.

De Britse rockband sloeg in 2017 terug met het studio-album ‘A Big Bad Beautiful Noise‘. Hoe ze het flikken is de vraag, maar The Godfathers klinken, hetzij met wat nieuwe leden, vitaler dan ooit en schudt daarmee ‘oude rotten’-associaties keihard van zich af. Hun spetterende gitaarrock heeft een lekker post-punk-randje – alsof Dr. Feelgood en The Pistols op boevenpad zijn – en kun je opzwepend én melodieus noemen.

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login