Geen widgets gevonden in de zijbalk

The National sluit de Marquee twee keer af. Op vrijdag 16 augustus én op zondag18 augustus.

En eindelijk heeft de band een Grammy gewonnen: beste alternatieve album voor het bloedmooie ‘Sleep Well Beast’. Maar de grootste overwinning boekte The National in de strijd van Matt Berninger tegen podiumvrees.  “Ik vergat songteksten”, vertelde hij in een interview, “En ik was elke show bang dat ik er meer zou vergeten. Nu heb ik een tekstmonitor die ik niet gebruik, maar me wel vertrouwen geeft. Daardoor zijn we vandaag een betere liveband dan ooit”. En dat wilt wat zeggen, want hun vorige vier Pukkelpoppassages waren al van absolute wereldklasse….

Op zondag 18 augustus de levende legenden van Prophets Of Rage.

Eigenlijk is het doodeenvoudig om Prophets of Rage te omschrijven: Rage Against the Machine, Audioslave, Public Enemy en Cypress Hill. Samen. In één band. Dat zijn veel levende legendes bij elkaar. En het beste van al? Ze spelen een handjevol van hun oude hits. Toch blijven de heren even relevant. Met gloednieuwe protestsongs als ‘Unfuck the World’ en de nog nieuwere single ‘Hearts Afire’ gaat het zestal fors funk-rockend in tegen de verrechtsing van Amerika en de wereld. Tegen Trump en alles wat naar populisme ruikt. Een boodschap om “Fight the Power” tegen te zeggen, quoi.

(bron #pkp19)

 

Door Peter