Geen widgets gevonden in de zijbalk

Achter het alias Strand of Oaks gaat de Amerikaanse singer-songwriter Timothy Showalter schuil. Sinds 2009 bracht hij intussen maar liefst zes albums uit . De eerste drie, ‘Leave Ruin’, ‘Pope Killdragon’ en ‘Dark Shores’, zijn wat hij zelf ‘loner-folk’ noemt. Nummers die op het donkerste moment van de nacht geschreven lijken te zijn, met spaarzame rock-uitstapjes. Niet voor niets is hij één van de lievelingen van Duyster.

En dan kwam er in 2014 ‘Heal’ op het gerenommeerde label Dead Oceans. Voor het eerst liet Showalter zich van zijn rockende kant zien – herinnert u zich het fantastische ‘Goshen ’97‘, met J. Mascis van Dinosaur Jr. als  gastgitarist?

Daarna was het even wachten, maar in februari 2017 bracht hij ‘Hard Love’ uit, niet veel later gevolgd door ‘Harder Love’, een reeks nummers die aanvankelijk voor dat eerste album geschreven waren.

En nu, nu kondigt hij ‘Eraserland‘ aan. Een album dat hij maakte met leden van My Morning Jacket (die trouwens niét zullen meespelen tijdens zijn liveshows).

TICKETS

Door Peter