Geen widgets gevonden in de zijbalk

Trixie Whitley begint het nieuwe jaar met groot nieuws: haar langverwachte album ‘Lacuna’ komt eraan op 29 Maart. Ze maakte het nieuwe album samen met Run The Jewels producer Little Shalimar.

Trixie onthult vandaag ook een nieuwe song van het album, ‘Touch’ is de opvolger van teaser ‘Heartbeat’ vorig jaar. Touch is ook het eerste deel van een video-drieluik door visual artist Hannah Marshall, de art director die deze zomer ook al de visuals regisseerde van Trixie’s indrukwekkende shows op Pukkelpop en Lowlands. Hannah Marshall leende eerder haar herkenbare donkere en monochrome esthetiek aan video’s voor The XX, Florence and The Machine en Savages. De eerste van drie video’s komt er later deze maand aan.

Trixie stelt ‘Lacuna’ voor tijdens een tour door Europa en Noord Amerika in 2019, de eerste reeks data wordt heel binnenkort bekendgemaakt.

‘Lacuna’ werd integraal geschreven en opgenomen in Brooklyn, Trixie’s thuisbasis. Haar muziek verkent zoals altijd de grenzen van verschillende genres, op ‘Lacuna’ gaat ze samen met producer Little Shalimar en mixer Pat Dillet aan de slag met soul, en neemt die mee de toekomst in. Het resultaat is een fascinerende mix van analoge elektronica, hypnotische ritmes en Trixie’s indrukwekkende vocals.

Beluister ‘Touch’ HIER

Door Peter