Geen widgets gevonden in de zijbalk

Dé doorbraak voor Gregory Porter was de Claptone-remix van Liquid Spirit. Sindsdien heeft Porter bewezen dat hij het ook kan zonder remix. Hij kreeg onder andere de Grammy voor Best jazz Vocal Album voor Liquid Spirit en mag dit album rekenen tot het meest gestreamde jazz-album ooit. Als ode aan Nat ‘King’ Cole bracht hij vorig jaar rond deze tijd van het jaar nog de coverplaat Nat ‘King’ Cole & Me uit en eind vorige maand zijn eerste live album “One Night Only – Live at Royal Albert Hall”. Van Lowlands tot North Sea Jazz en van Glastonbury tot Couleur Café: de charmante man met het typerende hoofddeksel trekt nu al jaren uitverkochte zalen met z’n soulvolle jazzsongs. Hij laat zich hiervoor steevast omringen door een traditioneel jazztrio, kwartet of big band. Met welke bezetting hij deze zomer naar Gent Jazz Festival komt is nog maar de vraag!

Tickets zijn beschikbaar via www.gentjazz.com

Gregory Porter: de Amerikaanse jazzzanger die zijn eigen weg gaat
Ondanks het grote succes van de Claptone-remix, bleef Porter toch vooral zijn eigen weg volgen en dat is die van de jazz. Hij houdt van allerlei muziek, maar vindt het vooral leuk om weer thuis te komen, terug naar de roots. Sinds zijn eerste album “Water” in 2010 uitkwam, kent de man succes. Ondanks het feit dat Porter nu veel meer succes heeft dan vroeger, kiest hij niet altijd voor grote bigbands, maar durft hij ook voor kleinere en dynamische bezettingen te gaan. In 2015 stond de zanger nog op het podium van Gent Jazz Festival. Met welke bezetting de zanger op zondag 7 juli 2019 op Gent Jazz Festival zal staan is nog maar de vraag.

Door Peter