Geen widgets gevonden in de zijbalk

Melanie De Biasio klinkt als een kruising tussen Nina Simone en Sade, met een vleugje The Velvet Underground. In 2007 verscheen ‘A stomach is burning’, een dijk van een debuut en een regelrechte oorwurm. Met de release van haar tweede album ‘No deal’ in kwam haar carrière in een stroomversnelling. Met amper zeven nummers en welgeteld drieëndertig minuten veroverde ze stormenderhand Europa.

In 2016 bracht ‘La Biasio’ out of the blue ‘Blackened cities’ uit, een 24 minuten durend rauw portret van haar geliefde thuisstad Charleroi. Najaar 2017 volgde album nummer drie: ‘Lilies’. Opnieuw een meesterwerk in haar typerende donkere sound en onderkoelde sensualiteit. Sindsdien speelt ze alleen maar uitverkochte concerten en schitterde ze de afgelopen zomer op Jazz à Liège, Gent Jazz én Jazz Middelheim. Wacht niet te lang! Tickets koop je hier.

Door Peter