Geen widgets gevonden in de zijbalk
Haal die zakdoek maar boven. Na een carrière van 16 jaar, 5 albums, een paar honderden concerten en tienduizenden tourkilometers op de teller later kondigen The Van Jets hun allerlaatste concert aan op 31 oktober 2019.
En uiteraard geen betere plek om dat afscheidsconcert te spelen dan in de Ancienne Belgique, waar The Van Jets 15 jaar geleden vanuit het niets als duivelskinderen van de rock n’ roll ontsproten aan de 2004-editie van Humo’s Rock Rally.
The Van Jets bouwden in no time een reputatie uit als één van de opwindendste live-acts van ons Belgenland, en verrasten ook op plaat door zich op elk album telkens opnieuw uit te vinden. Leg zwanenzang ‘Future Primitives’ op na debuut-album ‘Electric Soldiers’ en u begrijpt wat we bedoelen.
Last but not least: hun arsenaal aan hits… Two Tides of Ice, Broken Bones, Boy To Beastie, Electric Soldiers, Down Below, Teevee, Here Comes The Light,… En The Future natuurlijk, waarmee ze in 2010 het lijflied van een generatie schreven.
Maar vooraleer The Van Jets definitief bijgezet worden in het pantheon van de Belpop is er dus eerst nog dat grote afscheidsfeest in de AB!
To be expected: een grootse XL-set met special guests, en op het einde misschien ook wel een traan. Of twee.

Door Peter