Geen widgets gevonden in de zijbalk

Triggerfinger viert zijn 20ste verjaardag met mooie jubileumuitgave en twee bijzondere concerten in Antwerpen en Utrecht. Komt dat zien!

3 februari 2019
Tivoli/ Vredenburg, Utrecht (NL) Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 19 oktober om 10u via tivolivredenburg.nl

16 februari 2019
De Roma, Antwerpen (In samenwerking met Studio Brussel en Gazet van Antwerpen) Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 19 oktober om 10u via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.

 

Rewind naar eind 1998 – begin 1999. In Lier wordt Triggerfinger geboren.  Vanaf het prille begin gaat de groep waanzinnig veel optreden; aanvankelijk in kleine clubs en cafés waar de band al snel een ijzersterke live reputatie opbouwt, later naar grotere festivalpodia en gerenommeerde zalen uit het clubcircuit. Mond-aan-mond reclame doet de rest. Overal waar de mannen spelen, vertrekken ze met een nieuwe uitnodiging om snel nog een keertje terug te komen.
In 2004 komt de debuutplaat “Triggerfinger” uit. De groep werkt gestaag verder aan hun live reputatie.
Met “What Grabs Ya?” uit 2008 bouwt de band voort op hetzelfde elan, de concerten trekken steeds meer volk.
In 2010 verschijnt “All This Dancin Around’ en staan de heren in Brussel maar liefst 3 maal op rij in een uitverkochte AB. Ook in Amsterdam vullen ze moeiteloos 2 avonden Paradiso.
In 2012 volgt de internationale doorbraak met een verrassende cover van Lykki Li’s “I follow rivers”. Het nummer gaat viraal en wordt een hit in Benelux, Duitsland en diverse andere Europese landen. De capaciteit van de zalen in gans Europa vergroot exponentieel.
In 2014 komt “By Absence Of The Sun”  uit. De band onderneemt alweer een uitgebreide tournee in waarbij ze over een periode van 20 maanden meer dan 200 concerten spelen. Faut le faire!
In 2017 kwam “Colossus” uit, een straffe plaat die door Mitchel Froom werd geproduceerd. “Flesh Tight” en “Colossus” nestelen zich in het rijtje ‘Triggerfinger-klassiekers’.
Sedert de Red Bull Soundclash in de Lotto Arena, waar de band het onder de auspiciën van Stubru opnam tegen De Jeugd van Tegenwoordig, trad de groep niet meer op in’t Stad (Antwerpen, voor alle duidelijkheid). Nu komt Triggerfinger voor de allereerste keer naar De Roma. Verwacht je aan een uitgebreid best of 20 years concert waarbij de Triggerfinger’ klassiekers allemaal de revue zullen passeren.
In Utrecht is de band al jaren vaste gast bij TivoliVredenburg, waar ze steevast warm onthaald worden door crew en publiek. Vorig jaar speelden de heren er nog een weergaloze show in deze vernuftig vernieuwde zaal, maar dit keer zal het toch alweer wat anders worden: behalve een resem special guests gaan de mannen immers ook hier uit hun best of 20 years repertoire putten.
Er snel bij zijn is de boodschap!

Door Peter