Geen widgets gevonden in de zijbalk
Het gebeurt niet vaak dat een organisatie al tijdens het festival zelf de bijna volledige line-up van de editie van het jaar erna bekendmaakt. W-Fest is een prettige uitzondering op die regel en is ook in een aantal andere opzichten behoorlijk uniek. Vorige maand trok dit Belgische ‘80s/new wave/EBM/synthpop-festival (met volwaardige camping) ruim dertigduizend fans tijdens een in alle opzichten geslaagde derde editie met acts zoals Midge UreKim WildeABCPaul YoungMarc AlmondA Flock of SeagullsHeaven 17;D:uel (ex-Propaganda); LimahlCaptain SensibleWang ChungLords of AcidDAFen special shows van Anne Clark en van Peter Murphy 40 years of Bauhaus celebration featuring David J.

Voor de komende editie volgend jaar (van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus 2019 in Amougies; 45 kilometer van Gent en ongeveer twee uur rijden vanuit Breda) is festivalorganisator Erik De Ridder er in geslaagd om een nóg sterker affiche te programmeren, met 78 acts gedurende 4 dagen op 3 podia (genaamd hoofdpodium Synth SceneWave Cave en The Olivier Daout Dome).

Een greep: New Model ArmyVNV NationThe PrimitivesThe Blow MonkeysTime BanditsAdam AntThe StranglersVNV NationJohnny Hates JazzNik Kershaw,Peter Hook & The LightTony HadleySigue Sigue Sputnik ElectronicLene Lovich Band 40 yearsChina CrisisThe Human League plus nog 4 aan te kondigen acts (op 1 december- zie hieronder). De volledige line-up staat hier.

Announcement party met Peter Murphy & David J playing BAUHAUS’ ‘In the Flat Field’
Op 1 december organiseert W-Fest een announcement party in Vooruit Gent (B) waar de laatste 4 namen van W-Fest 2019 worden aangekondigd, waaronder twee headliners en afsluiter van main stage Synth Scene. Optredende acts zijn die avond Peter Murphy & David J playing BAUHAUS’ ‘In the Flat Field’ en opening act Astrasonic. Er zijn slechts 400 tickets beschikbaar, alle info staat hier.
W-Fest 2019 (B): 4 dagen, 3 podia, 78 acts
Alle info en het (bijna) volledige programma is te vinden op de site. Hieronder staan alle acts per dag in alfabetische volgorde; de vier laatste acts worden op 1 december aangekondigd. De vetgedrukte namen staan op main stage Synth Scene.

Donderdag 15 augustus 2019
Adam AntAfterparty: The obsCURE, Blaine L. Reininger plays Tuxedomoon, Der Klinke, Empathy Test, In Strict Confidence, Kaelen Mikla, Merciful Nuns, Nox Interna, Signal Aout 42, Solar Fake, The Blow Monkeys, The Cassandra Complex, The Primitives, The Stompcrash , The StranglersTime Bandits, VNV Nation.

Vrijdag 16 augustus 2019
Afterparty: Letz Zeppelin, Allez Allez, Blaine L. Reininger plays Tuxedomoon, Inertia,Johnny Hates Jazz, Lebanon Hanover, Monréal BiarritzNik Kershaw, Ono Scream,Peter Hook & The Light, She Wants Revenge, The Breath Of Life, Tony Hadley, Toyah, Tristesse Contemporaine, True Zebra, Ultranoire, Vile Electrodes.

Zaterdag 17 augustus 2019
Afterparty: tribute to Pink Floyd, Blaine L. Reininger plays Tuxedomoon, Blutengel,China Crisis, Escape With Romeo, Holygram, Lene Lovich Band 40 years, Mesh, Nitzer Ebb, Portion Control, Psyche, Rendez-Vous, Schmutz, Shireen, Sigue Sigue Sputnik Electronic, Sono, The Human League, Then Comes Silence, Your Life On Hold.

Zondag 18 augustus 2019
And One, Apoptygma Berzerk, Apparaat, Blaine L. Reininger plays Tuxedomoon, Desperate Journalist, Eleven Pond, FehlfarbenLavvi Ebbel, Kowalski, New Model Army, Pink Turns Blue, Rational YouthRed Zebra, The Foreign Resort, Whispering Sons, Saigon Blue Rain.

Pink Floyd op ‘het Belgische Woodstock’ in 1969
Festival d’Amougies: ‘het Woodstock van Europa’- volgend jaar een halve eeuw geleden
W-Fest vindt plaats op dezelfde locatie als het inmiddels legendarisch geworden Festival d’Amougies, het vijfdaagse pop-, (prog) rock- en jazz-festival dat van 24 t/m 28 oktober 1969 werd gehouden met onder meer Pink Floyd, Frank Zappa, Yes, Caravan, Captain Beefheart, Soft Machine en Ten Years After. Ongeveer 80.000 bezoekers kwamen op ‘het Woodstock van Europa’ af. Wikipedia.
Hier staat een korte recap.
Tickets (prijzen exclusief servicekosten)
Alle soorten tickets en hun prijzen staan op de site. O.a.:
– 4 dagen (donderdag t/m zondag): € 150,- (deze prijs geldt tot en met 1-12-2018).

Camping
W-Fest heeft een ruime camping met uitstekende faciliteiten en een grote keuze qua accommodatie. Alle soorten + prijzen staan hier.

Door Peter