Geen widgets gevonden in de zijbalk
De organisatie van Crammerock blikt heel tevreden terug op de geweldige 28ste editie van het festival in Stekene. Tegelijk kijken de organisatoren ook vooruit, want het steekt dat Crammerock zoveel festivalliefhebbers heeft moeten teleurstellen omdat het festival alweer razendsnel uitverkocht was.

Wat in 1991 begon als een feestje om het tienjarige bestaan van jeugdhuis De Cramme, is anno 2018 uitgegroeid tot een top-evenement dat in België, festivalland naast de grote jongens kan staan. Met onder andere Anouk, Air Traffic en De La Soul stonden dit jaar weer grote buitenlandse namen op de affiche. Maar Crammerock heeft ook ook voor frisse acts uit eigen land.

Zo zetten de Kempenzonen van Gestapo Knallmuzik als eerste act op vrijdag meteen de toon met hun hilarische set. Ze brachten de goed gevulde tent meteen aan het lachen, zingen en dansen. Die lijn werd vrijdag lekker doorgetrokken, onder andere door Kraantje Pappie (“Geen grens”!) en Miles Kane (“Don’t forget who you are”!). En zo ging het feest op de twee hoofdpodia in de grote tent en in de Club Stage een heel weekend door.

Na een aantal pittige buien tijdens de opbouwweek, kwam de zon als welkome verrassingsact optreden gedurende het hele Crammerock-weekend. Dat het tijdens deze indian summer ‘s avonds al iets frisser wordt, is voor Crammerock geen probleem, want de twee grote festivaltenten werden tijdens de concerten aangenaam op temperatuur gehouden.

Groeien?

Door de aantrekkelijke affiche en de steengoede reputatie van Crammerock – “Crammerock is al-tijd een feestje” – was het festival dit jaar weer in een mum van tijd uitverkocht. Dat betekent 17.500 bezoekers per dag en 7.000 kampeerders op Crammerock Village.

De organisatoren doen jaarlijks hard hun best om Crammerock nog beter te maken en een aantal leuke nieuwigheden te introduceren. Zo gebruikt men de ruimte op het festivalterrein jaarlijkse nog ietsje beter, maar organisator Geert Robbrecht beseft dat het Crammerock op het huidige festivalterrein niet verder kan groeien.

Dat groeipotentieel is er wel, want nadat bekend was geworden dat alle 35.000 tickets dit jaar de deur uit waren, groeide er snel een lange wachtlijst van festivalfans die toch nog heel graag een kaartje wilden, als er nog zouden vrijkomen.

Robbrecht ziet uitbreidingsmogelijkheden bij de buren van het evenemententerrein: voetbalclub Avanti Stekene. Omdat men daar op dit moment nadenkt om de terreinen anders in te richten, ziet de festivalorganisator daar een mogelijkheid om een win-winsituatie te creëren voor beide partijen.

Nagenieten

Het is nog een jaartje wachten om te zien wat voor nieuws Crammerock de bezoeker weer zal bieden, maar de datum voor Crammerock 2019 staat al vast. Wie volgend jaar twee jaar wil komen genieten van straffe muziek in een topsfeer, moet vrijdag 6 en zaterdag 7 september vrijhouden in zijn agenda.

Wie nog wil nagenieten van de afgelopen editie, kan dat met video’s en foto’s op de sociale media-kanalen van Crammerock: FacebookInstagramTwitter en hetYouTube-kanaal: Crammerock TV.

Door Peter