Geen widgets gevonden in de zijbalk

We konden de afgelopen maanden al genieten van prachtige zomeravonden in het OLT met artiesten als Elvis Costello, Dweezil Zappa, Steve Earle en Steve Winwood. Muziekicoon David Crosby, bekend van The Byrds en supergroepCrosby, Stills, Nash & Young, mag daar niet aan ontbreken en sluit op zaterdag 8 september de zomer van OLT Rivierenhof af.

De carrière van David Crosby is ongeëvenaard: al zes decennia lang is de Californische muzikant actief. Eerst als een van de oprichters van The Byrds in het midden van de jaren ’60, vervolgens als lid van Crosby, Stills & Nash én Crosby, Stills, Nash & Young. Maar de laatste decennia doet hij het ook als soloartiest.

Halverwege de jaren ’70 had de man al een bijzonder palmares opgebouwd, met een indrukwekkende reeks platen, waarop minstens een handvol klassiekers staan.

De folkrockpionier werd in 2009 dan ook terecht opgenomen in de prestigieuzeSongwriters Hall of Fame, maar wil van geen ophouden weten. De laatste jaren bracht de 76-jarige Crosby heel wat nieuwe muziek uit, zoals het prachtige Croz (2014), het minimalistische  Lighthouse (2016) en vorig jaar verscheen met Sky Trails een meer jazzy album van zijn hand.

Maar bovenal blijft muziekicoon David Crosby een gerespecteerd muzikant en lichtend voorbeeld voor een nieuwe generatie folk-, rock- en jazzmuzikanten zoalsIron & Wine, Fleet Foxes, The National, Bon Iver en Sufjan Stevens.

Tickets te koop via greenhousetalent.be.

Door Peter