Geen widgets gevonden in de zijbalk

Vandaag ging de 44ste editie van Festival Dranouter officieel van start. Op deze mooie zomerdag waren de ruim 12.000 festivalgangers voorzien van zonnecrème, petjes en hervulbare drinkflessen. Vrijdag staan onder meer Angèle, Willem Vermandere, Intergalactic Lovers en Jake Bugg op het podium in Dranouter. Zaterdag is het de beurt aan o.a. Selah Sue, Gogol Bordello, Absynthe Minded en Les Négresses Vertes.

Succesvolle openingsavond Grondtonen Dranouter

De openingsavond op donderdag lokte al zo’n 5000 bezoekers naar Dranouter, dankzij sterke optredens van de bekende Canadese folkband SOLO en de Flemish Folk Caravan. Deze concerten kaderden in de GoneWest-productie Grondtonen Dranouter.

Met een bijzondere goeie start op donderdag lijkt Festival Dranouter dus goed op weg om het aantal bezoekers van vorig jaar, ongeveer 45.000, te overtreffen.

“Voldoende maatregelen gezien de hitte”

Net als op donderdag gingen de temperaturen vrijdag weer richting dertig graden. Toch waren er geen problemen. “Alles verloopt vlekkeloos. We hebben dan ook voldoende maatregelen genomen gezien de hitte”, aldus organisator Bavo Vanden Broeck. “Zo was er een grondige inspectie van het festivalterrein, de parkings en de campings door de brandweer en veiligheidsdiensten. Vorige week heeft het trouwens enkele dagen flink geregend in Dranouter. De ondergrond is nog vochtig en er is geen brandgevaar hier.”

Preventief heeft de organisatie extra brandblusapparaten voorzien. De festivalbezoekers konden gratis drinkwater verkrijgen aan de Waterbar.

Zonsondergang met Angèle

Vanavond barstte de boel los met een zwoele set van Angèle op het hoofdpodium tijdens een prachtige zonsondergang. Later is nog de beurt aan Intergalactic Lovers, de West-Vlaamse rapper Brihang en Portland, de winnaars van de Stubru-wedstrijd De Nieuwe Lichting.

Tussendoor genieten de festivalbezoekers van uitbundige meezingconcerten van de Dranouterfanfare. De Engelse singer-songwriter Jake Bugg sluit de eerste festivaldag af. Voor wie nog geen genoeg kan krijgen van het feest zijn er DJ-sets in de Palace-tent.

Zaterdag uitkijken naar Selah Sue en Gogol Bordello

Traditioneel belooft de zaterdag een topdag te worden. Jonge gezinnen komen aan hun trekken met o.a. theater van Charel & Co, dansinitiaties Bollywood, beklimbare speeltuigen en de speeltuin De Werf. Verder is het uitkijken naar grote namen zoals Selah Sue, Gogol Bordello, Absynthe Minded, Richard Thompson Electric Trio, Les Négresses Vertes, Frank Vander Linden en Zap Mama.

Er zijn nog voor zaterdag en zondag tickets te verkrijgen aan de deur. Festival Dranouter eindigt op zondag 5 augustus 2018.

Door Peter