Geen widgets gevonden in de zijbalk
Na hun broeierige set op de Main Stage van Graspop Metal Meeting, kondigt Parkway Drive hun terugkeer naar de concertzalen aan voor dit najaar. Met veel tromgeroffel begroet de Australische metalgroep zijn Belgische fans op 5 februari in Vorst Nationaal. Wees voorbereid!
In 2003 ziet de groep het levenslicht in de kelder van een huis op Parkway Drive in Byron Bay. In 2004, nadat ze het Australische metalpubliek veroverden met hun EP ‘Don’t Close Your Eyes’, trekt de band richting Verenigde Staten met een eerste album in het vooruitzicht. Sinds ‘Killing With A Smile’, dat verscheen in 2005, rijgt de band de successen, tournees en albums aan elkaar. Met ‘Horizons’ (2007), ‘Deep Blue’ (2010), ‘Atlas’ (2012) en ‘IRE’ (2015) bouwen ze aan een ongezien sterke discografie waarmee de band een steeds groter publiek in alle uithoeken van de wereld overtuigt. Dankzij hun mix van heavy metal en hardcore punk, staat de band vandaag bekend als dé meesters van de metalcore. Maar tijd om uit te rusten is er niet voor de razende podiumbeesten, net als voor hun publiek: met beukende riffs en snijdende percussie raken ze hun fans keer op keer recht in het hart.
In mei 2018 brachten de vijf kerels hun zesde studioalbum uit, getiteld ‘Reverence’! De plaat, gedragen door singles “The Void” en “Chronos”, is het beginpunt van een nieuwe fase in hun carrière. Dat komen ze op 5 februari 2019 hoogstpersoonlijk bewijzen op het podium van Vorst Nationaal!

Door Peter