REGGAE GEEL VIERT FEEST!

17-reggae-geel

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus a.s. viert Reggae Geel zijn 40ste verjaardag. Daarom trakteert Reggae Geel elke 40ste online ticketkoper op een gratis, uniek Reggae Geel T-shirt en de eerste 12.000 kampeerders op een gratis pintje in samenwerking met Cristal Alken!

Reggae Geel brengt voor de 40ste keer opnieuw een topaffiche en dompelt je helemaal onder in Jamaicaanse sferen zowel op als naast het podium. Op onze podia vieren we ons jubileum met een selectie van de beste artiesten die de afgelopen 40 jaar bij ons de revue passeerden. Anderzijds openen we een groot blik jong talent, waarmee we al vooruitkijken op de volgende vier decennia. Een ABC dus van wat Jamaica ons te bieden heeft, van Anthony B, Barrington Levy en Cocoa Tea over Lee “Scratch” Perry, Mad Professor, Yellowman , Romain Virgo en Shabba Ranks tot Indie allen. Met Havana meets Kingston, een samenwerking tussen Jamaicaanse en Cubaanse muzikanten, haalt Reggae Geel zelfs enkele leden van de Buena Vista Social Club naar Geel!

Vijf podia, twee dagen : ska, rocksteady, roots reggae, dub, dancehall live- en soundsystem shows. Van jong talent (Fyakin, Lila Ike, Becca D en Samory-I) tot oud goud (Jah Shaka, Pat Kelly, Horace Andy, Johnny Osbourne en Sly&Robbie).

Leuk weetje: de hosts ( Shepherd en Evi / Nomaddz) van de mainstage zijn binnenkort te zien in de film Yardie van niemand minder dan Idris Elba. De host in de dancehall is Slongs.
Het volledige programma vind je op www.reggaegeel.com .

Op en rond het terrein kan u zich laten meeslepen op de Caribische klanken van een live Steelpan-band, en de acteurs van Cirq zullen, in samenwerking met een groep vluchtelingen, voor het nodige ludiek- confronterende amusement zorgen.

Reggae Geel is meer dan een muziekfestival alleen, het is beleving en vooral ook een evenement met een warm hart. Kansengroepen worden steevast in onze werking betrokken en krijgen hiervoor een financiële ondersteuning. Meer zelfs, met het Funky Fund (sociaal fonds)ondersteunen we ook elk jaar 10 verenigingen die niet bij ons aan de slag kunnen maar wel kansen willen bieden aan jongeren, kansarmen, vluchtelingen of andere kwetsbare groepen. De projecten die dit jaar binnen het Funky Fund geselecteerd werden, worden weldra bekendgemaakt.
Reggae Geel kreeg een onderscheiding als Eco- festival en is trotse bezitter van het Fairtrade Festival -label.
Tickets voor het festival zijn te koop via www.reggaegeel.com .

You must be logged in to post a comment Login