12 nieuwe namen voor Boomtown!

boomtown-2018

Boomtown voegt 12 dansbare namen toe aan de affiche! Gevestigde waarden zoals Vive La Fête, Discobar Galaxie, Tsar B en Stuff. staan garant voor een goed feest maar bij opkomend talent zoals Teme Tan, Ivy Falls, Portland, Binkbeats, Hi Hawaii en Curtis Alto houdt u het vast en zeker ook niet stil. Bovendien kunnen ook de allerkleinsten op Boomtown een dansje komen doen want op zaterdag 21 juli komt Kapitein Winokio een feestje bouwen op de Kouter.

Vive La Fête, Discobar Galaxie, Portland en Curtis Alto gratis op de Kouter

Vive La Fête heeft nog meer klassiekers dan het wielerseizoen en is feestelijker dan gekkehoedjesdag. Discobar Galaxie werkt zo goed tegen roestige knietjes dat ze ook op doktersvoorschrift te krijgen zijn (binnenkort ook in deze galaxie). Curtis Alto zijn jonge producers uit Gent die meer dan drie miljoen streams op Spotify voor hun hits Afraid en Intimacy komen verzilveren op de Kouter deze zomer. Bij deze weet u wat te zeggen als iemand u op vrijdag 20 juli vraagt “waar is dat feestje?” Op Boomtown natuurlijk!

Ook nog gratis op de Kouter: op Zaterdag 21 juli speelt Portland ten dans voor Douglas Firs enHet Zesde Metaal. Als winnaar van De Nieuwe Lichting en met hun single Pouring Rain die op dit eigenste moment potten breekt op de radio, konden ze op Boomtown niet ontbreken.

Tsar B, Sylvie Kreusch, Ivy Falls op vrijdag 20 juli in de Handelsbeurs

Sylvie Kreusch lanceerde na een drukke periode met Warhaus onlangs Seedy Tricks, de eerste single van haar solo-debuut. Exotisch klinkende, bezwerende songs met een verleidelijke vrijheid, dat belooft op Boomtown voor een stomend concert… Tsar B behoeft geen introductie, de sound van haar haar ‘dark blue oriental R&B’ staat er als een Oosters Kasteel waaraan vorig jaar met het album Golddiggers nog een vleugel werd bijgebouwd. Ivy Falls trekt de avond op gang, het solo-project van Fien Deman die we eerder als zangeres aan de slag zagen bij De Nieuwe Lichting-laureaat I Will I Swear. MetIvy Falls kiest ze voor pastelkleurige pop met subtiele elektronica en daarvoor laat ze zich bijstaan door muzikanten van Tsar B, Sleepers Reign en Steiger.
Tickets via deze link voor deze avond in de Handelsbeurs.

Teme Tan op dinsdag 17 juli in de Handelsbeurs

De Belgische-Congolese Tanguy Haesevoets a.k.a. Teme Tan moet zowat de meest ontwapenende artiest van deze planeet zijn. Met een verbazingwekkende joie de vivre laat hij allerlei klanken op u los en na pakweg 40 seconden bent u een nummer aan het meezingen dat u zelfs nog nooit gehoord had. Ritmisch, vrolijk, maar heel erg clever en diepgaand. Te ontdekken op Boomtown, voor ‘t Hof Van Commerce op dinsdag 17 juli in de Handelsbeurs. Tickets via deze link.

Stuff., Binkbeats en Hi Hawaii op donderdag 19 juli op de Kouter

Met Stuff. wordt het kot te klein, dat bewezen ze al in 2016 op hun wervelende doortocht langs de Kouter. Met hun funky mix van jazz, hiphop en electro bliezen ze de pannen van het dak en naar alle verwachtingen zullen ze dat dit jaar gewoon overtreffen. Binkbeatsverscheen een paar jaar geleden plots op het internationale toneel met een reeks youtubefilmpjes waarin muzikale duizendpoot Frank Wienk (NL) nummers van artiesten als Flying Lotus, SBTRKT, Aphex Twin en J Dilla onder handen nam en vertaalde naar een soort akoestische, tastbare landschappen. Hi Hawaii trekt de avond op gang met muziek voor fans van Stuff, La Jungle en Soulwax.

Kapitein Winokio – Zaterdagnamiddag 21 juli – Kouter

Op Boomtown is Kapitein Winokiohoegenaamd niet aan zijn proefstuk toe. Al menig keer kon de man met zijn matrozen alle kinderhartjes sneller doen slaan. Zelfs zonder dat de mama en pluspapa zich stierlijk moeten vervelen. Nee, dit is een show voor het hele (al dan niet nieuw samengesteld) gezin. Het leven is een rollercoaster, een circus vol gevoel en de Kapitein temt de leeuwen. Blij-bang-boos-bedroefd, kleine liedjes over grote emoties. In de categorie zeekapiteins waar we onze kinderen graag aan toevertrouwen, is dé Kapiteinongeëvenaard.

Affiche bijna compleet

Met deze twaalf nieuwe namen is de affiche voor Boomtown bijna compleet!
Alle concerten op de Kouter zijn gratis.
De reeds aangekondigde concerten van Jasper Steverlinck, Adamo, Suzanne Vega, Milow en ’t Hof Van Commerce lopen intussen al aardig vol. Wacht niet te lang om uw tickets te kopen!
Tickets voor de concerten in de Handelsbeurs en de Opera zijn beschikbaar via deze link.

You must be logged in to post a comment Login