Geen widgets gevonden in de zijbalk

Steven Van Zandt oftewel Little Steven is van vele markten thuis. Hij is bij de muziekliefhebber uiteraard bekend als gitarist bij Bruce Springsteens E Street Band. Maar daarnaast werkt hij onder meer ook nog als acteur (oa. The Sopranos, Lylihammer), producer, DJ, activist, historicus en schrijver, en is hij de initiatiefnemer en bezieler van de Little Steven’s Blues School voor jong talent.

In Peer zal Little Steven het podium betreden met zijn eigen band: The Disciples of Soul. Met hen heeft Little Steven na 15 jaar in 2017 een nieuw album ingeblikt, waarbij hij terugkeert naar zijn Rhythm and Blues roots. Verwacht u dus aan een topshow met eigen werk en zorgvuldig uitgekozen covers. Een grote meneer die met zijn vijftienkoppige band niet in Peer mag ontbreken.


RUTHIE FOSTER USA — zondag 15/7

Ruthie Foster groeide op in Austin, Texas in een gospelgezin. In haar kerk zong ze van kindsbeen af al nummers van o.a. Aretha Franklin en Mavis Staples, artiesten die van grote invloed zijn geweest op Ruthie. Met haar krachtige stem zingt ze de ene keer ingetogen en de andere keer voluit. Maar telkens zal ze iedereen kippenvel bezorgen.

Producer Daniel Barrett deed een poging om haar muziek te typeren: “Some blues, some folk, some soul, some rock, some gospel”. Kortom Ruthie Fosters music!

BOOGIE BOY & His Woogies B — vrijdag 13/7

Muziek is de rode draad in het leven van Paul Ambach, alias Boogie Boy. Als jonge gast werd hij verliefd op de piano en zo werd in de jaren ’70 Ambach Circus geboren, met o.a. muzikanten Jean Bosco Safari en Luc Renneboog van Blue Blot.

De legendarische BB King nodigde Paul ooit uit met de woorden: “Come on Boy, let’s Boogie”. Paul aarzelde niet en Boogie Boy was geboren. BB King was onder de indruk en nam Paul vervolgens mee op tournee.

The King of Swing pakt je mee naar de spannende wereld van blues en soul onder de noemer: ‘Back to the Blues’. En waar ga je meer back to the blues dan op Blues Peer. Come on let’s Boogie!

Boogie Boy met uitgebreide bezetting op vrijdagavond.

TICKETS & INFO

Door Peter