Geen widgets gevonden in de zijbalk
De line-up voor Paradise City 2018 valt vandaag in zijn definitieve plooi. Dat Laurent Garnier het festival zou afsluiten op 1 juli stond al vast. De artiestenlijst zal verder ook nog onder andere volgende namen afficheren: Tony Allen & Amp Fiddler, Henrik Schwarz (Live), Joris Voorn, Lil Louis, WhomadeWho (Live), Worakls, Acid Arab, Byron the Aquarius, Patrice Baumel, Joey Anderson, Studio Barnhus, Session Victim, Trance Wax aka Ejeca en Willow.
Het groenste der Belgische festivals staat niet louter bekend om zijn duurzame aanpak, maar ook om de eigenzinnige muziekkeuze. Paradise City programmeert zowel gevestigde namen als aanstormend talent. Een mix die door connoisseurs in binnen- en buitenland erg wordt gesmaakt.

Absolute toppers op de affiche zijn drie levende legendes, waaronder dus de Franse technopionier Laurent Garnier. Een andere legende is afrobeat grondlegger Tony Allen, die een unieke live set zal spelen met Detroit funk godfather Amp Fiddler (van het Mahogany label van Moodymann). Tenslotte verwelkomt Paradise City ook nog de founding father van de housemuziek Lil Louis.

Live shows zijn er onder meer van Henrik Schwarz (Innervisions) en Satori. Ingenieuze deep house wordt ons aangeboden door Byron the Aquarius (Eglo’s), voormalig Trouw residentPatrice Baumel en de immer vreemde en off beat Zweden van Studio Barnhus.

Elk jaar programmeert Paradise City een fijnzinnige selectie live acts. Dit jaar doet de organisatie daar zelfs nog een schepje bovenop met nog meer aandacht voor live shows en volledige concerten van elektronische muziekgroepen. Zo zal Whomadewhoaanwezig zijn met volledige live band om hun nieuwe album voor te stellen, wordt Rodriguez Jr geassisteerd door zangeres Liset Alea, zal de befaamde producer Romare zijn nieuwe live act presenteren en brengen ook local heroes Haring en DC Salas een live band mee.

Voor een streepje wereldmuziek en 303 sounds zorgt Acid Arab terwijl Joris Voorn (Rejected) voor het betere big room techno zorgt en Ejeca optreedt als Trance Wax. Om de muzikale rondreis te vervolledigen werden ook de heren van Session Victim geprogrammeerd, alsook het meditatieve technotalent uit New York Joey Anderson en nieuwe stijl-virtuoos Willow.

TIMETABLE
LINE-UP

 

TICKETS & INFO

Door Peter