Soulwax, Beth Ditto, Diplo, Big Boi, Wizkid en 24 andere nieuwe namen voor Dour Festival!

dour-2018

Na The Chemical Brothers, Mura Masa, Tyler, The Creator, alt-J en Paul Kalkbrenner en een dertigtal anderen, laten ze opnieuw een nieuw salvo namen op jullie los.

Laten we beginnen met Soulwax. De broers Dewaele de Belgische trots op het vlak van rock en electro sedert de jaren ’90. Het duo uit Gent keert voor de eerste keer terug naar Dour sinds 1996 om er ons hun nieuwste album From Deewee voorstellen.

We blijven nog eventjes in de rockwereld. Na een pauze van 20 jaar keert Slowdive eindelijk terug. Ze vieren dit op de 30ste editie van Dour Festival met hun typische Engelse shoegaze. We verwelkomen ook met veel plezier de diva Beth Ditto die opnieuw klaar staat om alle podia te veroveren, de Britse dandy Baxter Dury, de Canadese fusion jazz band BADBADNOTGOOD en de verfrissende noten van Moses Boyd. Onze landgenoten van BRNS komen dan weer opdagen met een nieuw album onder de arm.

Alles wat Diplo in aanraakt verandert hij in goud, hier op Dour krijgt hij carte blanche om de Balzaal op woensdagavond af te sluiten. Over edelmetalen gesproken, Angèle, onze reizende ster, staat alvast te popelen om jullie te betoveren met haar magische stem. Daarnaast garanderen verschillende projecten om de Afrikaanse zon mee te nemen, de Congolezen van KOKOKO! de Nigeriaan Wizkid en explosieve afrobeat van de Franse band Tshegue.

Om de hip-hop te vertegenwoordigen, ontvangen we dit jaar niemand minder dan de Amerikaan Big Boi van het voormalige Outkast. Ook de Fransen Lomepal, MHD en Biffty & DJ Weedim net zoals de Zweedse Yung Lean [& Sad Boys] halen er het zeil hoog in de top.

Om alle hongerigen in de elektronische scène te spijzen, schotelen ze zoals gewoonlijk een groot menu voor. Shows om van te smullen van zowel Dave Clarke als Robert Hood, 2 legendes in levende lijve. Ook de Duitse Producers Boys Noize [dj set], Boris Brejcha live en de duo’s Kollektiv Turmstrasse en Âme II Âme zijn van de partij.

Ze eindigen de lange lijst met een reeks hooggeprezen producers. Allen klaar om julle het gat van het lijf te laten dansen. De Nederlanders van Noisia [dj set feat. 2Shy], de Fransen uit het collectief Hungry 5 [feat. Worakls, N’to & Joachim Pastor] en zowel de Britten Jon Hopkins [Live], Ross From Friends, Macky Gee [feat. IC3]  en het nieuwe Killbox [(Ed Rush + Audio)].

Tickets en overnachtingen zijn te koop via onze online ticket shop tickets.dourfestival.be

You must be logged in to post a comment Login