JOEY BADA$$ op 31 oktober naar Trix!

joey

Joey Bada$$ is de artiestennaam van Amerikaanse rapper Jo-Vaughn Virginie Scottuit Brooklyn, New York. Hij maakt deel uit van het hiphopcollectief Pro Era, met wie hij drie mixtapes uitgebracht. Nadat hij onder zijn eigen naam ook de nodige aandacht wist te trekken met enkele succescvolle mixtapes, verscheen in 2015 het debuutalbum ‘B4.DA.$$‘. Hierop blaast hij de jaren ’90 hiphop van o.a. 2Pac, Wu-Tang Clan en A Tribe Called Quest, de zogeheten ‘Golden Age of Hiphop’, nieuw leven in. “Mijn muziek is in de eerste plaats een voorstelling van wie ik ben. Ik ben opgegroeid met die traditionele hiphop, dus dat is wie ik ben. Het zou gewoon fout voelen om iets anders te maken“, zegt hij er in een interview zelf over.

Eerder dit jaar verscheen het tweede album van Joey Bada$$: ‘All Amerikkkan Bada$$‘. Met gastbijdrages van Schoolboy Q, Styles P en J. Cole en een iets melodischer geluid weet hij ook hiermee de nodige deining te veroorzaken in het hiphoplandschap. Van begin tot einde zit het album vol sociale commentaren: Trump, politiegeweld, racisme, de gekneusde Amerikaanse ziel… Bada$$ rapt erover in meer dan uitstekende tracks.

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login