The Breeders op 23 oktober naar Trix!

the-breeders

Kim Deal van Pixies en Tanya Donelly van Throwing Muses starten in 1988 een gezamenlijk project: The Breeders. De nieuwe band wordt des te belangrijker wanneer de activiteiten van hun oorspronkelijke bands op een lager pitje komen te staan. Twee jaar later resulteert de samenwerking in een eerste langspeler. ‘Pod’ werd meteen op heel veel enthousiasme onthaald. Bij critici, bij publiek en bij muzikale collega’s. Zo was Kurt Cobain één van de grootste fans en nam hij ‘Pod’ mee op in de top 50 van albums die hem het meest geïnspireerd hebben voor Nirvana’s sound. Toch is het vooral met opvolger ‘Last Splash’ (1993) dat ze wereldfaam vergaren, dankzij de onsterfelijke hit “Cannonball”.

Met inbegrip van een lang intermezzo en enkele wissels in de line-up, zijn The Breeders vandaag nog steeds actief. Hun laatste album dateert van 2008 (‘Mountain Battles’) en de band telt intussen vier leden: Kim Deal, Kelley Deal, Josephine Wiggsen Jim Macpherson. Samen touren ze de hele wereld rond en dit jaar hoort daar ook een halte in ons land bij.

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login