Nieuw The War On Drugs album “A Deeper Understanding” uit op 25 augustus!

war-on-drugs

28 april 2017. The War On Drugs verblijden ons met ‘Thinking Of A Place’, een magistraal epos van 11 minuten en 14 seconden. Nu al een tijdloos nummer. De referenties vliegen rond de oren; afhankelijk van persoon en gemoed kan je er ‘Pink Floyd’, ‘Bob Dylan’, ‘Bruce Springsteen’ of ‘Dire Straits’ in horen.  In geen tijd klom het naar de #1 iTunes & Spotify Viral charts in België.

1 juni 2017. Eindelijk weten we de albumtitel en releasedatum: “A Deeper Understanding” verschijnt op 25 augustus! Drie jaar na ‘Lost In the Dream’ – dé plaat die de eindejaarlijstjes beheerste. In de tussentijd heeft zanger Adam Granduciel immers niet stil gezeten. Hij dook weer de studio in, zowel in New York als Los Angeles waar hij samenwerkte met Shawn Everett (Alabama Shakes, Weezer).

The War On Drugs losten ineens ook een nieuw nummer – ‘Holding On’. Alweer een pareltje. (En  de volgende single).

Later dit jaar speelt The War On Drugs nog in Vorst Nationaal.  Of toch voor de snelle beslissers. Het concert was immers in een mum van tijd uitverkocht.

TRACKLISTING

1. Up All Night
2. Pain
3. Holding On
4. Strangest Thing
5. Knocked Down
6. Nothing To Find
7. Thinking of a Place
8. In Chains
9. Clean Living
10. You Don’t Have To Go


The War On Drugs bestaat naast Adam Granduciel uit bassist Dave Hartley,toetsenist Robbie Bennett, drummer Charlie Hall en multi-instrumentalistenAnthony LaMarca en Jon Natchez.

You must be logged in to post a comment Login