Grace Jones, GoGo Penguin, Peter Doherty en meer mooi volk voor Gent Jazz Festival!

grace-jones

6 juli, de eerste dag van het festival, mag zich verheugen op de komst van hét popicoon en fenomeen bij uitstek, Grace Jones. Diezelfde dag bevestigen GoGo Peguin, Miles Mosley, Kadhja Bonet en United Vibrations hun komst. Op vrijdag 14 juli, de dag waarop de Gents-New Yorkse zangeres Trixie Whitley eerder bevestigde, wordt helemaal feestelijk met de komst van enfant terrible Peter Doherty. Diezelfde dag opent Stadt de Main Stage. 

Donderdag 6 juli, de eerste dag van het festival, mag zich verheugen op de komst van hét popicoon en diva bij uitstek, Grace Jones! Amazing Grace, de diva die van haar androgyne en extreme look haar handelsmerk maakt, gevierd wordt als model van Parijs tot New York en meedoet als actrice in onder andere een Bondfilm aan de zijde van Roger Moore, bevestigt haar komst naar Gent Jazz Festival. Gekend van hits als “My Jamaican Guy”, “Slave To The Rhythm”, “I’ve Seen That Face Before” die niet misstaan in tijdloze lijstjes, schakelde ze doorheen haar carrière moeiteloos van disco naar dub reggae over new wave, avant garde en pop. Bijna tien jaar na haar laatste album “Hurricane” maakt ze zich op om de Bijlokesite voor één nacht om te toveren tot New York City’s befaamde nightclub Studio 54 en voor een onvergetelijke afsluiter van de eerste festivaldag van deze zestiende editie te zorgen!

Voor het de beurt is aan Grace Jones, brengt GoGo Penguin hun laatste album “Man Made Object” ten gehore. Na hun passage Gent Jazz Festival, in 2015, beleefden deze drie Britten uit Manchester twee verbazingwekkende jaren met een nominatie op de shortlist van de Mercury Prize en een deal op een van de drie grootste jazz labels, Blue Note Records. Verheven tot drie muzikale klasbakken en ambassadeurs van de nieuwe jazzschool worden ze op een lijn geplaatst met Kamasi Washington en BadBadNotGood. Muziek zonder kapsones! Verder bevestigt Miles Mosley, de Jimi Hendrix van de contrabas, zijn komst op 6 juli. De man is de oprichter van de band West Coast Get Down en heeft ook opgetreden en opgenomen met, en geproducet voor artiesten als Mos Def en Cee Lo Green. Daarnaast tekende hij present voor drie nummers op Kendrick Lamars “To Pimp A Butterfly” en als contrabassist op Kamasi Washingtons driedubbelaar “The Epic”. Openen doet Kadhja Bonet, die vorig jaar de aandacht wist te trekken met haar debuut-lp “The Visitor” en haar fluwelen stem die doet denken aan een opperbeste Shirley Bassey en Roberta Flack. Op de Garden Stage bevestigt United Vibrations, de band rond drummer Yussef Dayes, gekend van andere band Yussef Kamaal, en bassist Kareem Dayes.

Op vrijdag 14 juli, de dag waarop de Gents-New Yorkse zangeres Trixie Whitley eerder haar komst bevestigde, wordt helemaal feestelijk met de komst van de befaamde Britse muzikant Peter Doherty. Gekend als oprichter van The Libertines en als frontman van Babyshambles, maakte hij in 2009 zijn solodebuut. Sinds “Grace/Wastelands” was het wachten op nieuw solowerk, maar vorig jaar maakte het Engelse enfant terrible zijn comeback met “Hamburg Demonstrations”. Als Doherty het op zijn eentje doet, neemt hij afstand van de punk van The Libertines en de gecontroleerde chaos van de Babyshambles en brengt hij de diepste zielenroerselen uit zijn poëtische universum naar boven. De gekwelde artiest zingt zoals hij gebekt is en dat belooft! Stadt, de Gentse grand cru van de muziekscene met een voorliefde voor uitgewerkte rocksongs en improvisatie, opent op 14 juli de Main Stage.

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login