Met M.I.A, Earl Sweatshirt en 36 nieuwe namen is affiche Dour compleet!

m-i-a-

M.I.A, Earl Sweatshirt en 36 nieuwe namen om de line up in schoonheid af te ronden!

Voor de 29e editie van het festival, heeft Dour z’n stinkende best gedaan een diverse affiche in elkaar te boksen, met mooie headliners, ontdekkingen, tradities en grote diversiteit. Dour Festival kiest voor een open, gewaagde en bewust alternatieve programmatie, een line up die je maar één keer per jaar op één plek kan aanschouwen. Gedurende vijf dagen wordt Dour weer een smeltkroes van artiesten, een plek waar rockers en drum’n’bass-adepten elkaar omarmen, net zoals de reggae-fans en hiphoppers. Een onwaarschijnlijke sfeer, haast een levenswijze. Dour vindt zichzelf telkens opnieuw uit, om iedereen een onvergetelijk festival te bezorgen.

Laat ons beginnen met een artieste die de sfeer van Dour Festival als het ware ademt, door haar engagement, maar vooral door het aftasten van muzikale genres. We zijn erg verheugd met de komst van M.I.A.; zij zal op de openingsavond – woensdag 12 juli ­– headlinen.

Aan karaktervolle vrouwen geen gebrek, met de Engelse Little Simz en rijzende ster Jessie Reyez. De klassevolle melancholie in de vorm van Earl Sweatshirt tekent eveneens present.

Franse rap is goed vertegenwoordig dit jaar: Josman, Alkpote en het Zwitserse DI-MEH en Slimka vervolledigen een erg goedgevulde affiche.

Op rockvlak, mogen we Temples verwelkomen, net als de theatrale Australiër Alex Cameron. Van het theater, gaan we naar de bioscoop, met Carpenter Brut, die ons zal onderdompelen in de 80’s B-filmsfeer. Ook de sensuele Marie Davidson is van de partij.

Dansen geblazen, op de aanstekelijke ritmes van Stwo, Snakehips en Romare [Full Live Band], of op de funky schatten van de Nederlandse DJ Antal, afrobeat van Throes + The Shine of de snoeiharde beats van Binkbeats, Blanck Mass en Surgeon [Hardware live].

Nog meer elektronica met de trap van Hucci, de vurige sound van Malaa, of de bandeloze gekkigheid van de Oekraïense schone Miss K8, of de speelse bende van Casual Gabberz. Voor wie het een tikje harder mag zijn: Manu Le Malin (die zich bijna resident mag noemen) en Darktek nemen de honneurs waar.

Nog een stevige drum’n’bass-aankondiging: Het collectief van DC Breaks x Loadstar x Mind Vortex [feat. Daxta MC] en Teddy Killerz.

Tot slot ronden we de dub- en reggaeline-up af met een tiental namen: Manudigital + Beenie Man doen een zeldzaam festivaloptreden in een ongeziene formule, Dub Addict, de legendes King Earthquake en Omar Perry die door Reggaebus Soundsystem uitgenodigd worden. Verder: Roger Robinson, vergezeld door disrupt, Pilah, LMK, Khoe-wa Dub System, Krak In Dub en Mo’Kalamity, eveneens op uitnodiging van Reggaebus Soundsystem.

De 29 editie van Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli.

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login