Einstürzende Neubauten, Archive, DAAU en Fire naar Gent Jazz Festival!

gent

Met de komst van Einstürzende Neubauten, Archive, DAAU en Fire! op 15 juli is tegendraadsheid troef op de laatste dag van de zestiende editie van Gent Jazz Festival! Het Belgische LABtrio, gevormd rond natuurtalenten Bram De Looze, Anneleen Boehme en drummerboy Lander Gyselincktekenen in om op 9 juli de Main Stage te openen, voordat de Amerikaanse grand dame van de jazz, Norah Jones, daar het eerste deel van het festival afsluit.

Einstürzende Neubauten, oftewel de iconen van de Europese avant-garde, rond de latere Bad Seed Blixa Bargeld, overtreffen al meer dan 35 jaar de voorgeschreven wetten der muziek. Naast de vrij conventionele bas-drums-gitaarbezetting, brengen ze steevast de nodige ravage en vernieling met zich mee in de vorm van slijpschijven, percussie met metalen voorwerpen, drilboren, ronddraaiende cilinders met ijzeren staven etcetera. Op Gent Jazz Festival plukken ze gretig uit hun oeuvre van de afgelopen jaren onder de licht ironische noemer ‘Greatest Hits’. Genoeg klassieke albums om een superbe setlist uit te boetseren en u te doen zinderen van spanning. Voor het de beurt is aan deze Duitsers, tast het beroemde Londense collectief Archive alle muzikale extremen af. Sinds mensenheugenis mixen ze trip-hop, progressieve rock, pop en elektronica tot abnormaal interessante projecten. Twintig jaar later omarmen ze een brede waaier van muzikale stijlen die ongetwijfeld al uw zintuigen prikkelen. Intrigerend, ontzagwekkend en verheffend zijn maar een aantal van de emoties die de muzikale rollercoaster van Archive’s muziek omschrijven!

De Garden Stage kleurt op 15 juli zwart, geel en rood met het Antwerpse gezelschap DAAU, opgericht als Die Anarchistische Abendunterhaltung, die er drie sets zullen spelen. Ter ere van hun 25-jarig bestaan brengt de band ‘Hineininterpretierung’, een eigenzinnige retrospectieve plaat uit, die ze voorstellen op Gent Jazz Festival. Het allerlaatste concert op de Gentse Bijlokesite valt te beurt aan het Zweedse Fire!. De groep rond saxofonist en cultfiguur van de Scandinavische avant-punk-free-jazz, Mats Gustafsson, die scheurt, giert en raast op zijn saxofoon en u samen met zijn metgezellen hemel en aarde laat zien om de zestiende editie van Gent Jazz Festival helemaal onvergetelijk te maken!

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login