Geen widgets gevonden in de zijbalk

De eerste headliners zijn reeds aangekondigd (Die Antwoord, Phoenix, Metronomy, Justice, NAS, Nina Kraviz, The Kills, Noisia, Two Door Cinema Club, Kaaris & Kalash Criminel, Carl Craig presents Versus Synthesizer Ensemble, Pusha T, Solomun, Jon  Hopkins dj set,…), hierbij nog 33 verse namen voor Dour Festival.

Beginnen doen we met PNL, een waar fenomeen in Frankrijk en erbuiten, die – na Coachella in april – een exclusieve Belgische show zullen spelen op de Last Arena.

Nationale trots Roméo Elvis & Le Motel hebben in 2016 heel België en Frankrijk veroverd met hun album Morale. Op Dour komen ze de opvolger voorstellen die nog begin dit jaar uitkomt. Ook Convok heeft een kersvers album dat hij in de Boombox komt presenteren.

De Amerikaanse legende Talib Kweli komt het festival inpakken, terwijl haar landgenoot Jonwayne zijn nieuwe plaat Rap Album Two komt presenteren. Big Freedia komt dan weer de booty’s shaken met zijn queer rap. De UK stuurt een indrukwekkend delegatie met Rejjie Snow, Nadia Rose en Loyle Carner. Verder komen ook het Canadese Alaclair Ensemble en de Franse Demi Portion de tent op z’n kop zetten.

Een stevig drum’n’bass-salvo met ouwe getrouwen Pendulum [dj set & Verse], de Nederlander Lenzman, de spectaculaire show van Wilkinson [live], het dreamteam SaSaSaS [feat. Macky Gee & Dj Phantasy, Skibadee, Harry Shotta, Shabba D, Stormin], de exotische trap van TroyBoien de hybride ritmes van Shy FX [feat. Stamina MC] en Toddla T [& MC DRS].

Electro! Het Parijse DJ-trio Apollonia vervoegt de reeds goedgevulde Red Bull Elektropedia Balzaal-affiche, net als Demian Licht, Roman Flügelen Dax J, die de techno-line up vervolledigen. Oosterse klanekn met Acid Arab, hybride met Powell, de avant-gardistische house van Palms Trax en de RnB van de toekomst met Palmistry.

Op rockvlak verheugen we ons erg op de komst van Grandaddy, de atmosferische indie van Jagwar Ma, en dé Vlaamse bands van 2016:Warhaus en BAZART. Ook de sensuele soul pop van het Franse HER en hun landgenoten GaBLé krijgen een plaatsje.

Het 29e Dour Festival vindt plaats van 12 tot 16 juli. Tickets en kampeerformules in de Festivillage zijn te koop via www.dourfestival.eu

Door Peter