Pet Shop Boys eerste headliner voor Brussels Summer Festival!

pet-shop-boys

Ze zijn nog maar net bekomen van de feestelijke vijftiende edite van het Brussels Summer Festval (bijna 115.000 bezoekers, ondanks de extreem moeilijke omstandigheden) en het startschot voor de volgende uitgave is alweer gegeven.

Met gepaste trots mogen ze aankondigen dat de affiche ook dit jaar tot aan de rand gevuld wordt met internationale supersterren, mooie ontdekkingen en fantastsche verrassingen.

Meer dan ooit bevestgt het Brussels Summer Festval zijn status als multcultureel stadsevenement dat jaar na jaar ook buiten de landsgrenzen aan populariteit wint. Niet alleen bij het publiek, maar net zo goed bij de artesten die telkens vol lof zijn over de warme ontvangst.

Het mooiste bewijs daarvan is al geleverd : al de Happy New Year-10 Day Passes waren in een vingerknip uitverkocht.

VANDAAG KUNNEN ZE BEVESTIGEN DAT DE EERSTE HEADLINER VOOR VOLGENDE ZOMER GESTRIKT IS: PET SHOP BOYS.

Al vanaf ‘West End Girls’ – de iconische debuutsingle uit ’84- blijven Neil Tennant en Chris Lowe zichzelf voortdurend heruitvinden. Super, zoals zowel de nieuwe cd als de huidige wereldtournee heet, zet die tradite verder. Het is opnieuw een even vernieuwend als oogverblindend spektakel, en Brussels Summer Festival krijgt de exclusiviteit voor België !

De regie voor de SUPER TOUR rust op de sterke schouders van de Britse Es Devlin, die eerder verantwoordelijk was voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio, en daarnaast naam maakte als dramaturge bij de jongste tournees van –ondermeer- Kanye West, U2 en Lady Gaga.

De choreografie is in handen van Lynne Page, en de muzikale arrangementen dragen de handtekening van Stuart Price (Madonna, Kylie Minogue), die ook als producer meewerkte aan SUPER. In het hart van deze concertreeks zitten de songs uit de nieuwe plaat, maar die worden uiteraard vergezeld door al de hits die van de Pet Shop Boys de voorbije dertig jaar zo’n tijdloze band hebben gemaakt. Het zou wat flauw zijn om meteen de hele setlist prijs te geven, maar laat ons zeggen dat West End Girls, It’s a Sin, Le5 To My Own Devices, Always On My Mind en Go West alvast hun opwachting zullen maken. Pet Shop Boys –die net nog een NME Award voor hun hele carrière in ontvangst mochten nemen- zijn erg selectief als het op optredens aankomt, en concerten in België zijn een zeldzaamheid. Kortom: Brussels Summer Festival 2017 had zich geen beter slotconcert kunnen dromen.

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login