Bazart op zaterdag 29 juli @ Suikerrock!

bazart-suikerrock

Van helemaal nergens naar de hoogste toppen in een, wat… een jaar! Dat was wat Bazart te beurt viel in 2016. Het verhaal stopt trouwens niet, ze walsten gewapend met zeven nominaties onlangs de MIA’s plat en zijn van plan dit jaar geenszins onder te doen voor wonderjaar 2016.

De band leek wel op triomftocht door festivalland nog voor hun debuut ‘Echo’ verscheen. Rock Werchter en Pukkelpop platspelen zonder een plaat uit te hebben, dat zie je toch zelden gebeuren. Tijden veranderen duidelijk, de ijzeren wet dat je een album moet en zal hebben om heel hoog te schieten zijn helemaal voorbij. Bazart bouwden hun live reputatie heel snel en vooral heel erg zelf.

Oorwurmen als ‘Goud’, ‘Chaos’ en ‘Nacht’ plaveiden de steile klim. Het ging van een uitverkochte show in de AB-Club, naar twee uitverkochte shows in de grote zaal van de AB. Dit voorjaar staan ze twee maal in een tot de nok gevulde Lotto Arena en dit najaar moet het gigantische Antwerpse Sportpaleis eraan geloven. Faut le faire!

Is het hun positieve energie? Hun authenticiteit? Misschien nog het meest hun nuchterheid, want zweven doen ze niet bij Bazart. Ze zijn wel zeer intensief bezig, met goesting, en dat laatste is zo fijn om vast te stellen tijdens een concert.

Bazart is headliner op Suikerrock, zaterdag 29 juli. Tickets zijn onmiddellijk beschikbaar, en iets zegt ons dat u best niet te lang wacht. Liever snel naar die ticketshop dan traag (of niet) naar de Bazart hemel!

Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Iggy Pop op vrijdag 28 juli, Bazart op zaterdag 29 juli enSoulsister en Zucchero op zondag 30 juli

Combi-tickets en dagtickets zijn onmiddellijk beschikbaar via de Suikerrock ticketshop enTicketmaster

You must be logged in to post a comment Login