Pavlov’s Dog op 7 april @ Arenbergschouwburg!

pavlovs-dog

Als er één band het verdient om het label ‘uniek’ toebedeeld te krijgen, dan is het Pavlov’s Dog wel! Het Amerikaanse ProgRock-fenomeen heeft alle elementen in huis om aan deze omschrijving te voldoen. Eén van de meest opvallende daarvan is ongetwijfeld het uitzonderlijke zangtalent van David Surkamp! Zijn hoge altstem heeft een ontroerend en bijzonder geluid dat soms klinkt alsof het van een andere planeet komt.

Pavlov’s Dog wordt in 1973 opgericht door Mike Safron, voormalig drummer van Chuck Berry, en brengt twee jaar later Pampered Menial uit. Een instant succes. Heel snel volgt opvolger At The Sound Of Bell, waarvoor ze medewerking krijgen van leden van Yes, King Crimson, Roxy Music en anderen. De band tourt door Noord-Amerika met grootheden als Kraftwerk en Nektar. Hun grote doorbraak blijft echter uit en tijdens de opnames van een derde album beslissen Mike Safron en co een punt te zetten achter Pavlov’s Dog.
In 2004 komen ze uiteindelijk terug samen voor een symbolisch concert, naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de groep. Als er in 2007 een heruitgave komt van hun albums, aangevuld met bonusmateriaal, begint de ProgRock-wereld nog meer luidop te dromen van een comeback. Het is wachten tot in 2010, met de release van Echo & Boo, voor de terugkomst van de legendarische groep echt een feit is.

Op vrijdag 7 april komt de band exclusief naar België. Pavlov’s Dog is terug! De legende leeft!

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login