Ozark Henry op 29 april @ Ancienne Belgique!

ozark-henry-garage
In 2017 mogen we ons verheugen op de terugkeer van één van de mooiste internationale muziekstemmen. De immer intrigerende, betoverende en talentrijke Ozark Henry kondigt de release van zijn achtste album aan op 31 maart. ‘US’ wordt voorafgegaan door een prachtig eerste nummer, “A Dream That Never Stops” (hier te beluisteren). Voor dit nieuwe werk, met electropopaccenten, sloeg Ozark Henry de handen in elkaar met producer Tim Bran (London Grammar, Birdy, The Verve).

Piet Goddaer is een artiest in hart en nieren, die doorheen de jaren al verschillende facetten van zijn persoonlijkheid in de verf wist te zetten, en zijn kwaliteiten als songschrijver, componist en zanger kon perfectioneren. Sinds David Bowie zijn eerste album in 1996 persoonlijk noemde als één van zijn favorieten, nam de Belgische zanger ons mee van avant-garde electro over pop, naar een symfonisch project met het Nationaal Orkest van België. Zelf beschrijft hij zijn universum als een doordachte mix tussen vakmanschap en technologische knowhow. Maar Ozark Henry staat ook synoniem voor maatschappelijke gevoeligheid, waarvoor hij al bekroond werd met de titel van ‘goodwillambassadeur tegen mensenhandel’ van de Verenigde Naties. Een bekroning die hem toelaat om nauw samen te werken met het bureau van de Verenigde Naties voor drugs- en misdaadbestrijding (UNOCD), voor meer sensibilisering rond moderne slavernij. In dat kader werkt hij momenteel voor de VN aan een 3D geluidsinstallatie.

Maar vandaag staat het weerzien met het podium en zijn Belgische fans centraal, net als de nakende release van ‘US’! Een zeer langverwachte nieuwe plaat, waarmee hij ons graag live kennis laat maken op 29 april, in de AB. Niet te missen! De ticketverkoop start op vrijdag 20 januari om 10u.

You must be logged in to post a comment Login