Gojira op 20 maart naar Ancienne Belgique!

gojira
Met “L’Enfant Sauvage” (die drumpartijen in de titelsong!) uit ’12 maakte metalmonster Gojira (Japans voor Godzilla, één van de bekendste Kaiju uit de Japanse mythologie) hun bandnaam helemaal waar. “Gojira’s best work to date. Acrobatic guitar lines and rhythmic shifts capable of inducing whiplash.” (Pitchfork)
Opvolger “Magma”, hun zesde worp (via Roadrunner – juni ‘16), bevestigt de status als één van ’s werelds meest opwindende metal- en rockacts tout court. De vergelijkingen met metalen milestones als Metallica’s titelloze album (de zwarte uit ’91) en Mastodon’s “The Hunter” vliegen hen rond les oreilles. Intergalactische riffs gecombineerd met een straf groovende drum en songs, echte songs. Iets wat extreme metalbands al eens over het hoofd zien.
En oh ja, live kent deze viermans-splinterbom met ontsteking in handen van de gebroeders Duplantier (drums & vocals/gitaar) zijn gelijke niet. Just saying…

You must be logged in to post a comment Login