Geen widgets gevonden in de zijbalk

Balthazar-brein maakt solo-debuut met minimalistische R&B!

Het kon niet uitblijven: ook Balthazar’s side project J. Bernardt staat in Ancienne Belgique! Na Maarten Devoldere (Warhaus) en Simon Cassier (Zimmerman), staat nu ook Jinte Deprez op het roemrijke AB-podium.

Kill your darlings moet Jinte gedacht hebben: in tegenstelling tot zijn collega’s stapt hij in een volledig nieuw muzikaal avontuur, weg van zijn karakteristieke gitaar en ditto samenzang. J. Bernardt staat voor eigentijdse, minimalistische R&B met lichte electronica- en soul-invloeden. Zelf verwoordt hij het als “een mengelmoes van The Doors tot Edith Piaf, tot Daft Punk”, al zijn Chet Faker en James Blake nooit ver weg.
Eerste single ‘Calm Down’ is van internationale klasse, badend in een lekkere synthesizer-groove en strakke elektronische drums, waar Jinte zich zelfs als charismatische crooner opwerpt. Live wordt hij bijgestaan door Adriaan Van de Velde – het brein achter Pomrad – en Klaas De Somer (drummer bij Tourist LeMC en Pomrad). Dansen is toegelaten!

TICKETS

Door admin