GROUND NERO op 26 november @ Kc BELGIE Hasselt!

groundnero

GROUND NERO is de „new era“ cold wave band die de post punk en cold wave sound van de 80-ies herdefinieert door gebruik te maken van een state-of-the-art, hedendaagse sound. De cold wave roots en cultuur worden echter in hun authenticiteit bewaard en herwerkt door middel van rijke „wall-of-sound“ arrangementen die erop gericht zijn…het publiek te doen huiveren…

Ze vinden hun inspiratie bij iconische bands zoals: Joy Division, Sisters of Mercy, Killing Joke, The Dance Society, The Chameleons, Cocteau Twins, X-Mal Deutschland, The Sound, Wire…

De donkere, zwarte GROUND is de basis, waar bassist Peter Philtjens en Peter Smeets, voormalig gitarist bij 80-ies cold wave band Von Durckheim, na vele jaren hun snaren terug oplegden om terug te keren, op zoek naar hun ziel…back to basics.

Eens “The Machine“ achter GROUND NERO in gang gezet, moest de conductor gevonden, die de muzikale gedachten kon articuleren en in zanglijnen vertalen. Hij moest het hoofd kunnen bieden aan de zware sound van de band. Guido Wampers, de voormalige en zanger / frontman van de eighties cold wave band “Portrait Bizarre” werd ingeschakeld. Met één van zijn voormalige songs geraakte hij ooit in de cult show van John Peel. Deze song “Friends could be friends” was een bijdrage op de “No Big Business” dubbel LP, ondertussen een collectors item. Ook de EP “Heat up one moment” met de dansvloerhit “The Invitation” werd een gegeerd item. Wampers stem is intussen nog gegroeid, matuur geworden, een perfecte blend voor de GROUND NERO sound.

In januari 2017 verschijnt er een nummer uit hun in eigen beheer uitgebrachte EP BEYOND op het Russische Darkpage label – dubbel cd “Messages Beyond Dark Dreams 3”. Dit label heeft tevens aangeboden om de hele EP uit te brengen. Wordt vervolgd !

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login