Dez Mona sluit zijn albumtournee ‘Origin’ af met concerten in november en december!

dez-mona

De Vlaamse groep, afgeleid van het vrouwelijk karakter Desdemona uitShakespeare’s Othello, vormt zich rondom zanger en pianist Gregory Frateur. Die laatste wordt omringd door een stel troubadours die stuk voor stuk virtuozen zijn.

Naar aanleiding van deze tournee heeft Dez Mona een versie opgenomen van“Close To You”, een song van de hand van Burt Bacharach. Het verstilde karakter van deze versie die Gregory Frateur samen met Tijs Delbeke opnam reflecteert helemaal wat de band wil vertellen tijdens deze concerten.

“Origin” – Dez Mona’s laatste worp – ligt in zekere zin in het verlengde van de voorganger. De eerste single ‘Does It Make You, Happy?’ zet onmiddellijk de toon: een pompend ritme, de accordeon van Roel Van Camp die erdoor komt gebromd en Gregory Frateur zijn ongelofelijke stembereik dat je meeneemt op een trip.

Deze keer geen jazz of gospel, maar gewoon tien bloedmooie songs die staan als een huis. “Origin” is het bewijs dat Dez Mona er qua vorm als inhoudelijk nog maar eens op vooruit is gegaan.

In tegenstelling tot de afgelopen club- en festivaltour waar de set voornamelijk uit up-tempo repertoire bestond, concentreert de groep zich nu op de talrijke balladesuit het repertoire. Oude en nieuwe nummers, bekende en onbekende pareltjes worden uitgekleed en voorzien van een ander jasje. Geïnspireerd door flamenco concerten zal de voltallige band op het podium in een halve maan opgesteld staan. De winter is in aantocht en we moeten ons warmen aan pure schoonheid!

25.11.2016 N9, Eeklo
Verkoop via N9.be
26.11.2016 Oostcampus, Oostkamp
Verkoop via Oostkamp.be
01.12.2016 Cultuurcentrum, Mechelen
Verkoop via Cultuurcentrummechelen.be
02.12.2016 De Roma, Antwerpen
Verkoop via De Roma
10.12.2016 CC De Muze, Heusden-Zolder
Verkoop via Muze.be
17.12.2016 Cultureel Centrum De Steenoven, Herzele
Verkoop via steenoven.herzele.be

You must be logged in to post a comment Login