Geen widgets gevonden in de zijbalk

Op 21 december 2016 speelt Hooverphonic in de vernieuwde Koningin Elisabethzaal een exclusief concert. De band, die er voor de renovatie als laatste popgroep optrad, brengt voor de gelegenheid opnieuw een groot orkest mee. Iedereen die daar vier jaar geleden één van de zes totaal uitverkochte concerten meemaakte, heeft nog steeds kippenvel. Deze optredens zijn trouwens vereeuwigd op de CD/DVD ‘Hooverphonic -With Orchestra- Live’.

Een groep als Hooverphonic hoeft eigenlijk geen introductie. In 1996 verscheen de band op de Belgische muziekscène met ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’ en effende zo meteen het pad voor hun internationale doorbraak. Sinds hun tweede plaat ‘Blue Wonder Powder Milk’ maken Alex Callier en Raymond Geerts volop gebruik van strijkers, koperblazers en orkestpercussie. Hun arrangementen worden vervolgens – op plaat althans – grootser en intenser en de groep droomt er hierdoor van om met een volledig orkest op het podium te staan.

In 2012 was de tijd eindelijk rijp om hun grootste jongensdroom waar te maken: ‘Hooverphonic With Orchestra’! Samen met een 42-koppig orkest brachten ze de grandeur van hun talrijke studio-opnames eindelijk live. De songs klonken zoals ze bedacht werden: wijds, filmisch en meeslepend.

Als je nu, vier jaar later, de zaal binnenstapt, word je overweldigd door dit architecturale huzarenstukje. De ruimte is niet alleen oogverblindend mooi, ook de akoestiek is perfect. Ze behoort tot de top 10 van Europa en zal het ideale decor zijn om de muziek van deze iconische Belgische groep helemaal tot zijn recht te laten komen.

Morgen verschijnt ‘The Best of Hooverphonic’, een carrièreoverzicht met 32 vintage Hooverphonic-hits en één nieuwe single: You. Wie op 21 december naar de zaal naast de Zoo van Antwerpen afzakt, mag zich verwachten aan ‘Het beste van 20 jaar Hooverphonic’ in de meest betoverende omstandigheden.

Mis de heropening van de Elisabethzaal en de unieke uitvoering van de vele hits niet. De voorverkoop voor dit exclusief concert is gestart via Teleticketservice.com.

Door admin